2012-09-02 00:05:03
Φωτογραφία για Έφθασε στα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέθηκαν το απόγευμα τα Χανιά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βρθολομαίο.

Τον κ.κ Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και φυσικά πλήθος πιστών.

Τον κ.κ Βαρθολομαίο προσφώνησε ο δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων η εκκλησία ήταν το κέντρο της ζωής κάθε χωριού.

Ευχόμαστε είπε ο κ. Σκουλάκης "η επίσκεψη σας στον τόπο μας να δώσει κουράγιο στην ψυχή κάθε Χανιώτη."

Ο δήμαρχος Χανίων δώρισε και μια αναμνηστική έκδοση των Χανίων στον κ.κ. Βαρθολομαίο.

Από την πλευρά του ο κ.κ Βαρθολομαίος στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον δήμαρχο Χανίων για το καλωσόρισμα και επεσήμανε πως η Κρήτη αποτελεί χαρά και στεφάνι του Φαναρίου, ενώ ευχήθηκε η δύσκολη περίοδος που περνά η χώρα και οι πιστοί να παρέλθει σύντομα.


Κατόπιν ο Οικουμενικος Πατριάρχης αναχώρησε για την εν τη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου θα τελεσθεί επίσημος δοξολογία και προσφωνήσεις των α) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και β) Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Αρχ. Αμφιλοχίου με αντιφώνηση εκ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

06.30 : Έναρξις Ακολουθίας του Όρθρου είς το Ιερόν Μετόχιον Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τής Ιεράς Σταυροπηγιακής καί Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής

07.45:Άφιξις και υποδοχή της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

08.00-10.00:Λιτάνευσις αγίων Λειψάνων –Ακολουθία των εγκαινίων του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής.

10.00-12.00:Πατριαρχική Θεία Λειτουργία –Προσφώνησις Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και Οσιολογιωτάτης Μοναχής Θεοξένης Καθηγουμένης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής – Αντιφώνησις Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

13.00-14.30:Εόρτιος Τράπεζα –Προσφώνησις Παναγιωτάτου Οικομενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

17.30 : Αγιασμός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εις Αγίαν Κυριακήν Βαρυπέτρου Κυδωνίας.

18.00: Αναχώρησις εκ του Μετοχίου Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής (Αγίας Κυριακή) διά την Ιεράν Μητρόπολιν Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

18:30 Επίσημη υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη της πόλης του Ρεθύμνου, παρουσία του Σεβ.Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας Κρήτης εκπροσώπων της Πολιτείας, του Ιερού Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς λαού.

Θα γίνει προσφώνηση του δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη και αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

19:00 Θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης. Θα γίνει προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

19:30 Εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

20:00 Δεξίωση στη Μεγάλη Αίθουσα του Μητροπολιτικού Μεγάρου όπου η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα δεχθεί τα σεβάσματα των Αρχών, του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Θα ακολουθήσουν μετάβαση στο επί του λόφου του Τιμίου Σταυρού Επισκοπείον της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Τίτου και πάντων των Ρεθυμνίων Αγίων. Θα παρατεθεί τέλος δείπνο προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

9:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης. Θα ακολουθήσουν υποδοχή, προσφωνήσεις του Σεβ.Μητροπολίτη κ. Ευγενίου και της καθηγουμένης οσιωτ. Μοναχής Θέκλης, αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εγκαίνια των νέων Εργαστηρίων της Ιεράς Μονής και πρόγευμα στην Τράπεζα της Μονής.

10:30 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης με υποδοχή από την κ. Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης. Δεξίωση. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη παλαιά πόλη με προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων.

11:30 Επίσκεψη στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο του Ρεθύμνου.

12:00 Εκδήλωση του δήμου Ρεθύμνου προς τιμήν του στο "Σπίτι του Πολιτισμού". Θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης Αγιογραφίας των Αγιογράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

13:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ με υποδοχή, προσφωνήσεις του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγενίου και της Καθηγουμένης Οσιωτ. Μοναχής

Πανσέμνης, αντιφώνηση Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίουκαι εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του αοιδ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου.

14:00 Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου. Θα επισκεφθεί την Ιερά Πατριαρχή και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου όπου θα γίνουν υποδοχή, δοξολογία, προσφωνήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ανθίμου, αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εγκαίνια των ανακαινισθεισών αιθουσών του νέου Μουσείου της Μονής και θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στην Τράπεζα της Μονής.

17:00 Επίσκεψη στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρσανίου

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου

08.30:Αναχώρησις διά οικήματα οικογένειας Κρομμυδάκη.

08.45:Πρωϊνό-Συνάντησις με κυρίαν Κρομμυδάκη, Δήμαρχο Πλατανιά , Πρόεδρον Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά και Ποδοσφαιρική Ομάδα Πλατανιά-Ευλογία-Ανταλλαγή δώρων.

Προσφορά δώρων, χαιρετισμοί, ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως εις την κ. Κρομμυδάκη Σταματίαν.

09.40:Αναχώρησις διά την Ιεράν Μητρόπολιν Κισάμου και Σελίνου.

12.00:Αναγόρευσις της Α.Θ. Παναγιώτητος εις επίτιμον Διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

15.30:Υποδοχή εις Ιεράν Μονήν Τιμίου Προδρόμου Κορακιών. Προσφώνησις Ηγουμένης Μοναχής Αγαθαγγέλης- Αντιφώνησις –Κέρασμα εις το Ηγουμενείον.

17.30:Αναχώρησις δια Κωνσταντινούπολιν εξ αεροδρομίου Χανίων

 http://flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ