2012-09-02 01:25:02
Φωτογραφία για Θέλουν πίσω τον παπά τους οι κάτοικοι του Ορμενίου  (βίντεο)
Αγανακτισμένοι, απογοητευμένοι και απορημένοι δηλώνουν οι κάτοικοι του Ορμενίου, γιατί όπως καταγγέλλουν ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός μετέφερε τον ιερέα τους σε άλλη ενορία. Οι κάτοικοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην εκκλησιαστούν μέχρι να επιστρέψει ο δικός τους παπάς, ο οποίος είναι και από το Ορμένιο και ζητούν να μάθουν το λόγο της μετακίνησής του.

Παράλληλα καταγγέλλουν ότι στο χωριό δεν έφτασαν ποτέ τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από έρανο που έγινε σ’ όλες τις εκκλησίες του Τριγώνου για να επισκευαστεί η εκκλησία που είχε πλημμυρίσει το χειμώνα.

Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι τεταμένο κλίμα και διαμαρτυρίες.

Η απάντηση του μητροπολίτη Διδυμοτείχου.

Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, μιλώντας στο thraki Νεα, τόνισε ότι η μετακίνηση του ιερέα και μάλιστα σε πολύ κοντινή εκκλησία, αυτή των Πετρωτών, ήρθε ύστερα από αίτημα του ίδιου του ιερέα.

Μάλιστα το αίτημα έχει κατατεθεί εγγράφως στη μητρόπολη.

Όσον αφορά στα οικονομικά ο κ. Δαμασκηνός ανέφερε ότι τα χρήματα από τον έρανο θα διατεθούν για την εκκλησία και ήδη έχουν κάποιες παρεμβάσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για να στηριχθεί το Ορμένιο έχει απαλλαχθεί μέχρι το τέλος του 2012 από τις τριμηνιαίες εισφορές στη μητρόπολη.

http://www.thrakinea.gr/
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ