2012-09-02 08:32:30
Φωτογραφία για Αγώνας MotoGP στο Τέξας το 2013
H Dorna Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την νέα πίστα στο Texas, το "Circuit of the Americas" για την ανάληψη αγώνα MotoGP το 2013.

Οι διαπραγματεύσεις ουσιαστικά επανήλθαν στο προσκήνιο, καθώς ήδη από τον Απρίλιο είχαν κυκλοφορήσει φήμες για 10ετές συμβόλαιο με τα MotoGP, με έναρξη από το 2013.

Ενώ οι συζητήσεις όμως έδειχναν ότι προχωρούν καλά και η "σχεδόν κλεισμένη" συμφωνία για αγώνα Formula 1 ενίσχυε την βεβαιότητα για μια θετική κατάληξη, ξαφνικά η επικοινωνία διακόπηκε.

Και οι δύο συμφωνίες τέθηκαν σε αμφισβήτηση λόγω "μιας σειράς από επιπλοκές" που τελικά οφείλονταν στην αποχώρηση του αρχικού promoter της πίστας, Tavo Hellmund, με τον οποίο είχαν γίνει όλες οι συνεννοήσεις.

Στη συνέχεια η F1 έφτασε τελικά σε νέα και οριστική συμφωνία απ' ευθείας με τους ιδιοκτήτες της πίστας και θα κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο τον ερχόμενο Νοέμβριο.


Μια ανάλογη συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί και με τα MotoGP. Όπως δήλωσε η Dorna (που διαχειρίζεται πλήρως και αποκλειστικά όλα τα θέματα του MotoGP) στην τοπική εφημερίδα του Austin, την 'American-Statesman': "βρισκόμαστε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την νέα πίστα για έναν αγώνα το 2013."

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, όμως ο Ignacio Sagnier, υπεύθυνος επικοινωνίας της Dorna πρόσθεσε ότι η προσωρινή εκδοχή του ημερολογίου αγώνων του MotoGP για το 2013 θα ανακοινωθεί κατά τον επόμενο αγώνα, στο Grand Prix του San Marino, στις 14-16 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα.

Παρά την επιβεβαίωση των διαπραγματεύσεων, η πλευρά της πίστας και συγκεκριμένα του προέδρου του "Circuit of the Americas", Bobby Epstein παραμένει επιφυλακτική για το MotoGP:

"Είμαστε ενθουσιασμένοι από το ισχυρό ενδιαφέρον που διακρίνουμε από μια σειρά θεσμών του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαστε καθ' οδόν για την αξιολόγηση και διάρθρωση του ημερολογίου του 2013. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φίλους μας ένα πλήρες πρόγραμμα με κορυφαίες διοργανώσεις". Τίποτε συγκεκριμένο δεν περιείχε η απάντηση μέσω mail προς το ερώτημα της American-Statesman.

Το πρόγραμμα του MotoGP έχει μείνει ίδιο για αρκετές σεζόν. Με όλα αυτά που συμβαίνουν επί Αμερικανικού εδάφους (που δεν αντιμετωπίζει 'κρίση'), αναμένεται το πρόγραμμα του 2013 να έχει μια σειρά από σημαντικές διαφοροποιήσεις

Το 'Circuit of the Americas' του Austin του Τέξας θα αποτελεί νέα παρουσία στο πρόγραμμα, ταυτόχρονα το MotoGP επιστρέφει στην Αργεντινή για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια (από το 1999), στην νέα πίστα Termas de Rio Hondo, ενώ μία διοργάνωση στην Ινδία είναι επίσης πολύ πιθανή.

Αυτά συνδυάζονται με το γεγονός ότι δείχνουν αμφίβολες οι συμμετοχές της Ισπανίας στο πρόγραμμα του 2013. Κάποιας από τις Ισπανικές πίστες, της Jerez, της Καταλονίας ή της Valencia θα μείνει 'εκτός'. Το συμβόλαιο της πίστας της Aragon ισχύει μέχρι το 2016 οπότε είναι ασφαλής, ενώ αμφίβολο είναι επίσης και το μέλλον του Πορτογαλικού γύρου στο Estoril.

Οι δύο αγώνες των ΗΠΑ στην Ινδιανάπολη και στη Laguna Seca έχουν συμβόλαιο με τη Dorna μέχρι το 2014, όμως η έλευση του Austin μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την παρουσία μίας εκ των δύο.

Η Ινδιανάπολη έχει ανακοινώσει ήδη ότι έχει την επιβεβαίωση για το 2013, οπότε ο κλήρος της αποπομπής από το πρόγραμμα πέφτει στη Laguna Seca.

Πάντως η πίστα αναμένεται να είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της με τον αγώνα της F1 στις 16-18 November του 2012. Και λέμε αναμένεται να είναι έτοιμη γιατί όπως μπορείτε να δείτε στο εντυπωσιακό video που χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2012, απομένει πολλή δουλειά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-Επιλογές της 01/09/2012
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές της 01/09/2012
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ