2012-09-02 08:49:42
Φωτογραφία για Ενίσχυση αποτρεπτικής ικανότητας Με ισχυρή άμυνα διασφαλίζεται η ειρήνη, υποδεικνύει ο Έλληνας ΥΠΑΜ
ΗΚΥΠΡΙΑΚΗ Δημοκρατία σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα «θα έχει ό,τι χρειαστεί», διαβεβαίωσε χθες ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη, μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών, διαβεβαίωσε ακόμη ότι η συνεργασία Ελλάδας Κύπρου στον τομέα της άμυνας θα γίνει επί των ημερών του ακόμα στενότερη, με το ένα Υπουργείο να αποτελεί προέκταση του άλλου.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΦ η τελετή επίσημης υποδοχής του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Αμυνας με απόδοση τιμών από Τμήμα της Εθνικής Φρουράς και τη ΣΜΕΦ.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο Υπουργών, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών. Ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία στον τομέα της άμυνας θα γίνει επί των ημερών του ακόμα στενότερη, επαναλαμβάνοντας ότι το ένα Υπουργείο θα αποτελεί προέκταση του άλλου. Εξήγησε ακόμη πως για να διασφαλίσει κανείς την ειρήνη πρέπει πριν απ’ όλα να διασφαλίσει τη μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα του ελληνισμού, είτε αυτό αφορά την Ελληνική Δημοκρατία είτε αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία.


 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ακόμη κατηγορηματικά εκ μέρους του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά αλλά και του ιδίου ως νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πως παρά τις οικονομικές συμπληγάδες μέσα στις οποίες βρίσκεται η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός, η Κυπριακή Δημοκρατία σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα «θα έχει ό,τι χρειαστεί».

 

Ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ανέφερε πως «κοινός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ομαλότητας στις χώρες μας και στην περιοχή». Υπέδειξε δε ότι μέσα στις συνθήκες που διανύει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα και η Κύπρος επιδιώκουν να αναδειχθούν και αναδεικνύονται σε παράγοντες σταθερότητας και ομαλότητας και σε παράγοντες που λειτουργούν και συμπεριφέρονται σε όλα τα θέματα στη βάση του διεθνούς δικαίου. «Αυτό είναι το μήνυμα, ότι ενώνουμε δυνάμεις για να διασφαλίσουμε την εθνική και την κρατική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία, ότι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και ότι επιδιώκουμε, μέσα από την ελευθερία μας να διαμορφώσουμε συνθήκες ανάπτυξης, ειρήνης και προόδου για τους λαούς μας και τους λαούς της περιοχής», πρόσθεσε.

Θα μεταβεί Ισραήλ, Λίβανο και θα επανέλθει ο Πάνος

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΑΜ,ο οποίος συναντήθηκε διαδοχικά με τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Αρχιεπίσκοπο, σημείωσε ότι την επόμενη βδομάδα θα επισκεφτεί το Ισραήλ, ενώ λίγες μέρες μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου θα επισκεφτεί και τον Λίβανο. Είπε ακόμη ότι στην Κύπρο θα επανέλθει σύντομα 26-27 Σεπτεμβρίου για την Ατυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, ενώ εξέφρασε και την πεποίθηση ότι θα βρεθεί εκ νέου στην Κύπρο την 1η Οκτωβρίου για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους εορτασμούς για την Κυπριακή Ανεξαρτησία. Ελληνισμός από τη μια, Ελληνισμός από την άλλη. Ο Έλληνας ΥΠΑΜ αναφέρθηκε στη σχέση του με την Κύπρο, όταν με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, όταν δούλεψε στην Κυπριακή Δημοκρατία. «Παρακολουθώ το Κυπριακό, τα δεινά του κυπριακού Ελληνισμού, την ιστορική ανηφόρα και τον γολγοθά, όλες αυτές τις διαδρομές του κυπριακού Ελληνισμού, αλλά παρακολουθώ ταυτόχρονα και τα επιτεύγματά του, τη δυναμική του, τα όσα έχει καταφέρει στην οικονομία, τα όσα έχει καταφέρει σε πάρα πολλούς τομείς μεταξύ των οποίων και την εθνική άμυνα», είπε. 

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ