2012-09-02 12:27:03
Φωτογραφία για Ανάβει πολιτικές φωτιές το Γενικό Πολεοδομικό της Καλαμάτας
Έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έρχεται να πάρει τη «ρεβάνς» στην υπόθεση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η οποία έφερε απέναντι από τη δημοτική αρχή πολλούς ιδιοκτήτες οικοπέδων, πιστούς ψηφοφόρους της παράταξής του, ιδιαίτερα από την περιοχή της Βέργας. Ο δήμαρχος σήμερα περιέγραψε ως «πολιτική ατιμία» όσα συνέβησαν πριν από ενάμιση χρόνο με το ΓΠΣ και ανήγγειλε αλλαγές.

Πέρσι είχε ξεσπάσει κανονικός πόλεμος με κατοίκους της Βέργας, της περιοχής του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα, των Γιαννιτσανίκων, της Μικράς Μαντίνειας, του Μπουρνιά. Οι συγκεκριμένοι διαπίστωσαν ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που έστειλε για έγκριση η δημοτική αρχή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προέβλεπε πρωτόγνωρα σκληρούς όρους για την οικοπεδική αξιοποίηση της γης τους και ξεσηκώθηκαν. Φαίνεται ότι ούτε η ίδια η δημοτική αρχή γνώριζε τι ακριβώς έλεγε η μελέτη του ΓΠΣ, γι’ αυτό και ζήτησε να γίνουν τροποποιήσεις, αίτημα που ικανοποίησε σε μικρό ποσοστό ο τότε γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος δεν του επέτρεπε να αποδεχθεί περισσότερα από όσα αποδέχτηκε.


Κανονικά το ΓΠΣ μπορεί να τροποποιηθεί μετά την παρέλευση πενταετίας από την έγκρισή του, όμως ο δήμαρχος δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει περιθώριο να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. Προφανώς, το περιθώριο αυτό το δίνει η κομματική του σύνδεση με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά ο κ. Νίκας δήλωσε σήμερα: «Εγώ θεωρώ ότι μπορεί με διοικητική πράξη να διορθωθούν και άλλα θέματα (σ.σ. πέραν της τροποποίησης που θα γίνει για τη σωστή χωροθέτηση του κόμβου του Νέδοντα) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, τα οποία είναι κραυγαλέα. Τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα της επίσπευσης υπογραφής του ΓΠΣ, διότι υπήρχε χρονικό περιθώριο, η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 31/12/2012. Το ότι βιάστηκαν, το ότι έγινε η περίφημη σύσκεψη στο γραφείο του κ. Σηφουνάκη (πρώην αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ), όπου μετείχαν συγκεκριμένοι και στη συνέχεια προσπάθησαν να φορτώσουν σε άλλους τις ευθύνες, αυτή είναι και η ατιμία η πολιτική. Τώρα ήρθε ο καιρός ο κατάλληλος να διορθωθούν με διοικητικές πράξεις πολλά πράγματα».

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πήγαμε 40 χρόνια πίσω...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πήγαμε 40 χρόνια πίσω...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ