2012-09-02 13:29:19
Φωτογραφία για Ιστορικά ρεκόρ από Ατλέτικο Μαδρίτης και Σιμεόνε
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε συνεχίζει να γράφει ιστορία με την Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς έφτασε τις 10 νίκες σε ισάριθμα ευρωπαϊκά ματς που κάθεται στον πάγκο της. Τα ρεκόρ όμως δεν σταματούν εδώ Όταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε αναλάμβανε τις τύχες της Ατλέτικο τον περασμένο Δεκέμβριο διαδεχόμενος τον Γκρεγκόριο Μανθάνο, ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί μία τέτοια ονειρεμένη πορεία στο τιμόνι των Μαδριλένων.

Και όμως μέσα σε λιγότερο από εννέα μήνες, ο 42άχρονος Αργεντινός τεχνικός μπορεί να αισθάνεται υπερηφάνεια για ένα σωρό ρεκόρ που έχει πετύχει τόσο ο ίδιος όσο και οι "ροχιμπλάνκος".

Όσον αφορά στον Αργεντινό, με τον θρίαμβο των "ροχιμπλάνκος" απέναντι στην Τσέλσι στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, πανηγύρισε την 10η νίκη του σε ισάριθμα ευρωπαϊκά ματς στην τεχνική τους ηγεσία (26-7 τα τέρματα) ενώ με δεδομένο ότι οι αντίπαλοι στους ομίλους του φετινού Europa League δεν είναι και δα και... μεγαθήρια (Χάποελ Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Ακαντέμικα Κοίμπρα) δεν αποκλείεται να διευρυνθεί το απίστευτο νικηφόρο σερί.


Επιπλέον, ο Σιμεόνε έγινε μόλις ο τέταρτος που κατακτά Σούπερ Καπ Ευρώπης ως παίκτης (Λάτσιο) και προπονητής (Ατλέτικο) προσθέτοντας το όνομά του δίπλα σε αυτά των Κρόιφ, Αντσελότι και Γκουαρδιόλα, ενώ έγινε ο πρώτος μή Ευρωπαίος προπονητής που κατακτάει τον συγκεκριμένο τίτλο!

Αρκετά αξιοζήλευτα ρεκόρ έχει πάντως να επιδείξει και η ίδια η Ατλέτικο, με πρώτο και καλύτερο το ότι έφτασε τις 13 συνεχόμενες νίκες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και έγινε η ισπανική ομάδα με το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί, με τη Μπαρτσελόνα να ακολουθεί έχοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ με 11 σερί νίκες.

Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως ενώ η Ατλέτικο μετρούσε μέχρι πριν από λίγα χρόνια 2 διεθνείς τίτλους (Κύπελλο Κυπελλούχων το 1962 και Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1974), μέσα στους τελευταίους 28 μήνες  σάρωσε την Ευρώπη κατακτώντας 4 τρόπαια, 2 Europa League και ισάριθμα Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παπ: «Ομάδα παντού!»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παπ: «Ομάδα παντού!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ