2012-09-02 16:19:38
Φωτογραφία για Μπ. Νετανιάχου: Το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει ατομική βόμβα
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την απουσία «σαφούς κόκκινης γραμμής» από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

"Πιστεύω ότι οφείλουμε να πούμε την αλήθεια: η διεθνής κοινότητα δεν θέτει μια σαφή κόκκινη γραμμή στο Ιράν και το Ιράν δεν αντιλαμβάνεται την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα», σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

"Όσο το Ιράν δεν αντιλαμβάνεται μια κόκκινη γραμμή και μια αποφασιστικότητα (από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας) δεν θα σταματήσει να προχωράει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει ατομική βόμβα», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά τη δημοσίευση την Πέμπτη της έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Σε αυτήν, η διεθνής υπηρεσία σημειώνει ότι παρά τις διεθνείς κυρώσεις, το Ιράν διπλασίασε την ικανότητά του εμπλουτισμού ουρανίου στις εγκαταστάσεις του στο Φορντό. Επίσης υπογραμμίζει ότι η Τεχεράνη εμποδίζει την εργασία της υπηρεσίας στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Παρσίν.

Εδώ και εβδομάδες εντείνονται οι φήμες στα μέσα ενημέρωσης και αυξάνονται οι δηλώσεις Ισραηλινών πολιτικών υπευθύνων για το ενδεχόμενο ενός ισραηλινού στρατιωτικού πλήγματος κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο σκύλος βρήκε την ηρωίνη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σκύλος βρήκε την ηρωίνη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ