2012-09-02 16:13:36
Φωτογραφία για N. Αναστασιάδης: Κακούβουλο το δημοσίευμα της «Χουριέτ» για χαλαρή ομοσπονδία
«Ψευδές και κακόβουλο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, χθεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να υποστήριξε σε συνομιλία του με την Επίτροπο Επαφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χέλεν Φλοτ, τη λύση χαλαρής και αποκεντρωμένης ομοσπονδίας στο Κυπριακό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι «αποκρύβει και καμουφλάρει τις πραγματικές θέσεις και διαθέσεις του στο Κυπριακό και την οικονομία και ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, τις αλλάζει».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε σε «δημοσίευμα σκοπιμοτήτων» του τουρκικού Τύπου, σημειώνοντας ότι «είναι γνωστό πως οι Τούρκοι υπηρετούν τους στόχους τους και πλήττουν όσους τους ανησυχούν».

Διαβάστε περισσότερα Τόνισε ότι «ποτέ και με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθεί τίποτε που να μην είναι συλλογική απόφαση και απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου».

Τέλος, είπε ότι η προσπάθειά του στη συνάντηση με την κ. Φλοτ ήταν να πείσει πως η τουρκική αδιαλλαξία επιβάλλει την ενεργό εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και πως ο ίδιος δεν δέχεται λύση που να διασφαλίζει στους Κυπρίους λιγότερα ανθρώπινα δικαιώματα από όσα απολαμβάνει και η ίδια ως Ευρωπαία.

Πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ