2012-09-02 18:18:05
Φωτογραφία για Διευθετούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες στα σχολεία δήμου Νεάπολης-Συκεών
από το Γραφείο Τύπου

Επιθεώρηση έργων από κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή τους βρίσκονται πλέον οι μεγάλες παρεμβάσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε σχολεία του δήμου, όπου οι εργασίες κατασκευής ή ανακατασκευής-ανακαίνισης κτιρίων και διαμόρφωσης αύλειων χώρων εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να είναι έτοιμα στο πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Να σημειωθεί ότι το μεγάλο πρόγραμμα των συντηρήσεων και ελαιοχρωματισμού, που η υλοποίησή του ξεκίνησε με το κλείσιμο των σχολείων, έχει ήδη ολοκληρωθεί στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων, με το συνολικό προϋπολογισμό των έργων που εκτελούνται την τρέχουσα περίοδο να αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ, η ολοκλήρωση των οποίων θα αλλάξει θεαματικά τον χάρτη της σχολικής στέγης στο δήμο (πίνακας).

Τα έργα αυτά επιθεώρησε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Ντίνο Ζωγόγιαννη, Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά, Μικρών Έργων Αλέκο Σιμητόπουλο, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες, ζητώντας μάλιστα επιτάχυνση του ρυθμού των εργασιών για τη διευθέτηση και των τελευταίων λεπτομερειών
. «Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες ημέρες και πρέπει να είναι έτοιμα, δουλεύοντας ακόμη και Σαββατοκύριακο», τόνιζε στους εκπροσώπους των εργοληπτριών εταιριών παρουσία εκπροσώπων του γονεϊκού κινήματος και φορέων της περιοχής.

«Στόχος μας είναι από τις πρώτες μέρες της έναρξης της σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα και σε άριστη κατάσταση, καλά συντηρημένα και εξοπλισμένα για να λειτουργήσει η εκπαιδευτική κοινότητα με τους καλύτερους όρους», δήλωσε ο κ.Δανιηλίδης. Όπως αναφέρει, «έχοντας θέσει ως προτεραιότητα εδώ και χρόνια τα ζητήματα της εκπαίδευσης και της παιδείας, δώσαμε μάχη κι αυτό το καλοκαίρι με δεκάδες έργα, με δεκάδες εργολαβίες σε όλα τα σχολεία, κατ’ αρχήν να ολοκληρωθούν έγκαιρα τα καινούρια και κατά δεύτερον να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες ανακαίνισης, αναβάθμισης, ενίσχυσης και συντήρησης των υπαρχόντων ώστε να παραδοθούν έτοιμα και χωρίς προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι νομίζω που το πετυχαίνουμε».

«Δίνει σημασία στην παιδεία…»

Την άποψη αυτή δείχνει να ενστερνίζεται και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πεύκων Μάκης Μητσάκης, παρά του ότι αρχικά εξέφρασε επιφυλάξεις για κάποια καθυστέρηση στην ενίσχυση του 1ου Λυκείου με την προσθήκη των αιθουσών.

«Από όσα είδαμε σήμερα κατά την περιήγηση που κάναμε με τον δήμαρχο και την υπόλοιπη δημοτική ομάδα, υλοποιούνται αρκετά από αυτά που οι γονείς και οι σύλλογοι έχουν ζητήσει. Υπάρχει κάποια καθυστέρηση αλλά όπως έχω δει τις εργασίες πολύς από τον χαμένο χρόνο μπορεί να αναπληρωθεί μέχρι την έναρξη των μαθημάτων», υποστήριξε για να προσθέσει: «Φαίνεται ότι ο δήμος, από ότι εγώ διαπιστώνω, δίνει πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην παιδεία σε ότι αφορά είτε τα σχολικά κτίρια είτε την αναβάθμιση των διαφόρων υπηρεσιών, κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Βέβαια ο κόσμος, επειδή είχε καιρό να λάβει υπηρεσίες, έχει μια δίψα να γίνουν όλα τα πράγματα γρήγορα και μπορεί να μην αντιλαμβάνεται πολύ καλά όλο αυτό το έργο. Θα το αντιληφθεί ετεροχρονισμένα όταν όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί».

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ντίνος Ζωγόγιαννης, «οι διαδικασίες προωθήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς με βάση τις αρχές νομιμότητας και διαφάνειας και η όποια μικρή καθυστέρηση δεν θα επηρεάσει την εκπαιδευτική διαδικασία». Για πλήρη αξιοποίηση του καλοκαιριού έκανε λόγο η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά εκφράζοντας την πίστη της ότι «όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους», ενώ ο αντιδήμαρχος Μικρών Έργων και αρμόδιος αντιδήμαρχος Πεύκων Αλέκος Σιμητόπουλος, που καθημερινά εποπτεύει τις εργασίες στα σχολεία, δήλωσε ότι «σταδιακά κλείνουν όλα τα μέτωπα που απασχολούν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

Το βάρος στα Πεύκα

Το βάρος το τελευταίο διάστημα επιρρίπτεται στη Δ.Ε. Πεύκων όπου οι ανάγκες συνεχίζουν να εμφανίζονται αυξημένες λόγω της πληθυσμιακής αύξησης που καταγράφεται στην περιοχή, με τους μαθητές να αυξάνονται κατά 55 φθάνοντας συνολικά στους 500, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη ζήτηση σε σχολικές αίθουσες. Για την αντιμετώπιση κι επίλυση του προβλήματος αυτού, η δημοτική αρχή κινήθηκε έγκαιρα ώστε να εξασφαλίσει τις πλέον κατάλληλες προϋποθέσεις, προωθώντας ταυτόχρονα μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, ενώ ταυτόχρονα ασκούσε πιέσεις για την ολοκλήρωση και των νέων σχολείων στη Δ.Ε. Συκεών. Στο πλαίσιο αυτό:

• Το 1ο Λύκειο Πεύκων ενισχύεται με μια νέα δυναμική πτέρυγα τεσσάρων αιθουσών και άλλων χώρων (αίθουσες καθηγητών, κυλικείο, αποθήκες, κλπ.) βαρέως τύπου, που στην ουσία πρόκειται για μια νέα σχολική μονάδα (650.000 ευρώ). Οι εργασίες προετοιμασίας του χώρου, παρακείμενου του κεντρικού κτιρίου κι εντός δημοτικού οικοπέδου, έχουν ολοκληρωθεί με την κατεδάφιση παλιών κτισμάτων, η εργολαβία εγκαθίσταται και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβρη, δίνοντας λύση στις αυξημένες ανάγκες του σχολείου.

• Στο παράρτημα του Γυμνασίου Πεύκων τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν ένα νέο αύλειο χώρο μετά την απομάκρυνση των kibo και τη διαμόρφωσή του, όπου επιπλέον θα τοποθετηθούν και μπασκέτες.

• Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων τοποθετείται μια αίθουσα βαρέως τύπου (60.000€) δίπλα στις υπάρχουσες ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά της αίθουσας Η/Υ.

• Τα 2ο-4ο Δημοτικά Σχολεία Πεύκων ενισχύονται με τη δημιουργία παραρτήματος στο κτίριο των «Καλογριών», όπου ο δήμος προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση και συντήρησή του. Οι εργασίες (200.000€) αφορούν στην αντικατάσταση του λεβητοστασίου και των θερμαντικών σωμάτων, στην τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδων και νέων κουφωμάτων, σε νέα ηλεκτρική εγκατάσταση και πλήρη ανακαίνιση των W.C., στην πλήρη ανακατασκευή του αύλειου χώρου με επιπέδωση, ασφαλτόστρωση και γήπεδο μπάσκετ, στη νέα περίφραξη κι εσωτερικές-εξωτερικές βαφές του κτηρίου

Παράδοση νέων σχολείων

Την ίδια ώρα σε φάση παράδοσης στην εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκονται δυο νέα σχολικά κτίρια στη Δ.Ε. Συκεών, όπως είναι τα βιοκλιματικά 8ο Δημοτικό Σχολείο επί της Καραϊσκάκη και το 16ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Κρυονερίου (Κυπρίων Ηρώων Ισαάκ και Σολωμού), στα οποία βρέθηκε ο κ.Δανιηλίδης στο πλαίσιο της περιοδείας του δημοτικού κλιμακίου.

Τόσο στο 8ο Δημ.Σχολείο όσο και στο 16ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες, τόσο εντός των κτιρίων όσο και στους περιβάλλοντες χώρους. Στο Κρυονέρι, μάλιστα, προωθείται παράλληλα και η διαμόρφωση των οδών για την ασφαλή προσέγγιση της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπου μετά την ολοκλήρωση διάνοιξής τους το επόμενο διάστημα ακολουθεί η ασφαλτόστρωσή τους.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ