2012-09-02 18:12:04
Φωτογραφία για Γ.Ομήρου: Εθνική επιταγή η αναδιαμόρφωση της στρατηγικής διαχείρισης του Κυπριακού
Η ανάγκη αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής διαχείρισης του Κυπριακού είναι πλέον εθνική επιταγή, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σε επιμνημόσυνο λόγο του, στο εθνικό μνημόσυνο του Δημοσθένη Γεωργίου, στο Μέσα Χωριό Πάφου.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων των τελευταίων τεσσάρων χρόνων όχι μόνο δεν οδήγησε σε λύση, αλλά αντίθετα ανέδειξε για μια ακόμη φορά κλιμακούμενη την τουρκική αδιαλλαξία.

"Οι συνομιλίες βρίσκονται σε τέλμα και αδιέξοδο ενώ επιχειρείται εκτροπή με συζήτηση λεγόμενων Μ.Ο.Ε. και παραμερισμό της ουσίας του προβλήματος", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής διαχείρισης του Κυπριακού, έκανε λόγο για καταγγελία της τουρκικής προκλητικής αδιαλλαξίας, με ετοιμασία περιγράμματος λύσης που να οριοθετεί τα όρια ασφάλειας για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού, με αξιοποίηση της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας, με διορισμό ευρωπαϊκής πολιτικής προσωπικότητας ως ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό και με ανάδειξη πτυχών της τουρκικής βαρβαρότητας σε βάρος της Κύπρου.


"Χρέος μας η αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού μας. Η ανάδειξη της πραγματικής φύσης της κυπριακής κρίσης. Η απαίτηση για εφαρμογή των αρχών του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου. Η απλή διακήρυξη και εμμονή, χωρίς ταλαντεύσεις, ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής ενός ανεξάρτητου κράτους από την Τουρκία. Και η σαφής υπόδειξη πως όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για λύση δίκαιη και βιώσιμη θα πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον, την επιρροή και τις πιέσεις τους προς την κατοχική δύναμη", είπε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ