2012-09-02 19:29:03
Φωτογραφία για Στο εξωτερικό 16 δισ. ελληνικών καταθέσεων
Περισσότερα από 16 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έβγαλαν στο εξωτερικό Έλληνες την περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, χιλιάδες είναι οι Έλληνες που μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ. Οι εν λόγω λογαριασμοί έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στελέχη κρατικών τραπεζών, επικεφαλής οργανισμών, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις.

Το ΣΔΟΕ επικεντρώνει τις έρευνές του σε μία λίστα 24.000 καταθέσεων που έκαναν φτερά κατά την περίοδο 2010-2012. Ωστόσο, η διασταύρωση των στοιχείων και η διαδρομή των χρημάτων είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, καθώς πρέπει να διευκρινιστεί με κάθε λεπτομέρεια η νομιμότητα ή μη της προέλευσης και της κίνησής τους.

Οι έλεγχοι ξεκινούν από όσους κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις, ενώ πολλοί είναι οι καταθέτες που δηλώνουν «φτωχοί» στην εφορία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μικρότερα ποσά που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό φτάνουν τα 100.000 ευρώ, ενώ τα μεγαλύτερα ξεπερνούν τα 35 εκ. ευρώ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ