2012-09-02 23:41:16
Φωτογραφία για Γκέρτρουντ Χέλερ..Η Μέρκελ είναι μαφιόζα. Είναι ο διάβολος μεταμορφωμένος
Με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα εκφράζεται η καθηγήτρια Γκέρτρουντ Χέλερ για την καγκελάριο Άνγκελα Μέκρελ, την οποία στο νέο βιβλίο της αποκαλεί «μαφιόζα» και «διάβολο». Μήπως είναι... Ελληνίδα η κυρία;

Η 71χρονη επίτιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πάντερμπορν και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος θεωρεί «διάβολο μεταμορφωμένο» την Άνγκελα Μέρκελ και την κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί «μαφιόζικες μεθόδους» προκειμένου να υποσκάψει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία στη Γερμανία.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» η στενή συνεργάτης του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, στην ερώτηση «ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ για να «τσιμεντάρει» το σύστημα της» η Χέλερ απαντά: «Βασικά τρεις. Η πρώτη είναι η επιβολή της παντοδυναμίας της σε αδύναμους συνεργάτες. Η δεύτερη η επιβράδυνση ή η κωλυσιεργία, έτσι που οι αντίπαλοί της να μη μπορούν να βλέπουν τα χαρτιά της σε επίμαχα θέματα. Και η τρίτη είναι ο δανεισμός ή το leasing ιδεών από άλλα κόμματα, από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους. Η καγκελάριος δρα εδώ σαν πολιτική ακρίδα».


Η Χέλερ κατηγορεί ανοιχτά την Άνγκελα Μέρκελ ότι καταπατά τους νόμους όσο κανένας άλλος προκάτοχός της και πως η διακυβέρνησή της χαρακτηρίζεται από πλήρη αδιαφάνεια.

Η καθηγήτρια δεν διστάζει να χαρακτηρίσει την καγκελάριο ως έναν άνθρωπο χωρίς αναστολές και αναφέρεται στη σχιζοειδή -κατ' αυτήν- διάκριση μεταξύ της «καγκελαρίου Μέρκελ» και της «γυναίκας Μέρκελ».

«Υπάρχει όντως κάποια σχιζοφρένεια. Προσωπικά, είναι μειλίχιος άνθρωπος. Πολιτικά όχι. Η κυρία Μέρκελ, όπως γράφω και στο βιβλίο μου, μπήκε κατά την επανένωση της Γερμανίας, στα 35 της, στην πολιτική. Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι μπορεί να υπερκεράσει τους άλλους αν άφηνε στην άκρη τις παραδοσιακές αξίες. Και όσο λιγότερες αξίες είχε τόσο λιγότερες και οι αναστολές της», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ