2012-09-03 05:00:33
Φωτογραφία για Xαμένες ευκαιρίες και... 0-0
Αρης και ΟΦΗ είχαν θέληση και επιθετικές βλέψεις, αλλά όχι και τον τρόπο να σκοράρουν κι έμειναν στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι και σαφώς πιο απειλητικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη (πρώτη στο πρωτάθλημα) στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, καθώς δεν είχαν τρόπο να «τελειώσουν» επιτυχώς τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ, αφού «άντεξε» στο πρώτο ημίχρονο, επιχείρησε να «κλέψει» το παιχνίδι στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους, είχε δοκάρι (57' Κουτσιανικούλης) και τελικά σαφώς νιώθει ευνοημένος από το αποτέλεσμα, καθώς βάσει του συνολικού αριθμού ευκαιριών και της εικόνας των δύο ομάδων, ο Αρης άξιζε τη νίκη, γι' αυτό και πήρε το χειροκρότημα του κόσμου του (σ.σ. πάνω από 10.000 βρέθηκαν στο γήπεδο).

Βελλίδης και Παπαστεριανός υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα λίγες ώρες πριν τη σέντρα, με αποτέλεσμα ο πρώτος να τεθεί εκτός αποστολής του Αρη και ο δεύτερος να μείνει στον πάγκο. Ετσι, το 4-2-3-1 του Μάκη Κατσαβάκη είχε τον Διούδη στο τέρμα, με τους Ψυχογιό, Γιαννίτση, Παπαζαχαρία και Παντίδο στην άμυνα. Νταμαρλής και Κοέλιο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Καζναφέρη, Γιαννιώτα και Καπετάνο πίσω από τον Τριανταφυλλάκο.


Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Αναστόπουλος δεν είχε, τελικά, στη διάθεσή του τον Ιωαννίδη, καθώς δεν του εκδόθηκε δελτίο. Ετσι, το 4-3-3 του ΟΦΗ είχε τον Γουναρίδη στο τέρμα, τους Μονιάκη, Βάντο, Σόουζα και Χαριτωνίδη στην άμυνα. Βερόν, Μπανούσης και Ζορμπάς ήταν η τριάδα των χαφ με τους Κουτσιανικούλη, Σίσιτς και Παπάζογλου στην επίθεση.

Κυρίαρχος ο Αρης

Μετά από ένα πρώτο «αναγνωριστικό» 15λεπτο στο οποίο ο ΟΦΗ ήταν πιο ζωηρός, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε φάση (μια κεφαλιά του Κουτσιανικούλη στο 9' και μία ενέργεια του Τριανταφυλλάκου στο 14' δεν ανησύχησαν τους τερματοφύλακες), ο Αρης πήρε τα ηνία. Αναπτυσσόμενος κυρίως από τα άκρα, πίεσε τον ΟΦΗ, σχεδόν «εγκαταστάθηκε» στο δικό του μισό, αλλά αντιμετώπισε μια καλά οργανωμένη άμυνα.

Οι μεγάλες ευκαιρίες ήρθαν, βέβαια, με τον Καπετάνο να πρωταγωνιστεί σε όλες (δύο φορές στο 28' και μία στο 45'), όπως και τα καλά σουτ των Καζναφέρη (32') και Νταμαρλή (39'), όμως το γκολ δεν προέκυψε για τον Αρη. Στο ίδιο διάστημα ο ΟΦΗ είχε κλειστεί, δεν απειλούσε και ουσιαστικά είχε μόνο μια κεφαλιά του Χαριτωνίδη στο 18' που δεν προβλημάτισε τον Διούδη.

Βελτίωση για ΟΦΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικοί βγήκαν από την αμυντική τους τακτική και στο πρώτο 15λεπτο ήταν πολύ επιθετικοί. «Προειδοποίησαν» με τον Παπάζογλου στο 48', απείλησαν με τον υψηλόσωμο επιθετικό στο 49' και είχαν δοκάρι με τον Κουτσιανικούλη στο 57'.

Με την πάροδο του χρόνου, πάντως, ο Αρης ισορρόπησε την κατάσταση, παρά την «αναγκαστική» αποχώρηση αρχικά του κουρασμένου Κοέλιο αλλά και του Νταμαρλή. Οι εσωτερικές αλλαγές πολλές για τον Κατσαβάκη, που έβαλε Γκέσιο αρχικά (αντί του Γιαννίτση, για μεγαλύτερη επιθετικότητα) και τους Σουνά και Μαργαρίτη στη συνέχεια, την ώρα που ο Αναστόπουλος διατηρούσε τους ίδιους 11 στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αρης απείλησε για πρώτη φορά στο 63' με τον Γκέσιο, πήρε και πάλι την κατοχή, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε στο 80' με τον Γιαννιώτα, καθώς νωρίτερα τα σουτ των Καπετάνου (72') και Σουνά (74') δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Ο ΟΦΗ έδειξε ξεκάθαρα ευχαριστημένος από το 0-0, έδωσε χώρο και μόνο ένα διαγώνιο σουτ του Παπάζογλου στο 70' είχε να επιδείξει. Στα τελευταία λεπτά ο Αρης αύξησε την πίεση, αλλά γκολ δεν «είδε», καθώς η ενέργεια του Γιαννιώτα στο 84' δεν είχε ευτυχή κατάληξη όπως και η μεγάλη ευκαιρία του Καπετάνου στην εκπνοή.

ΣΚΟΡΕΡΣ:

ΔΟΚΑΡΙ: 57' Κουτσιανικούλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθήνας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Νταμαρλής, 80' Γκέσιος, 89' Ψυχογιός - 8' Βερόν, 44' Βάντο, 66' Μπανούσης

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Γιαννίτσης (57' Σουνάς), Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Νταμαρλής (72' Μαργαρίτης), Κοέλιο (61' Γκέσιος), Καζναφέρης, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Τριανταφυλλάκος.

ΟΦΗ: Γουναρίδης, Μονιάκης, Βάντο, Σόουζα, Χαριτωνίδης, Βερόν, Μπανούσης, Ζορμπάς (87' Ζαχαράκης), Κουτσιανικούλης (85' Λαμπρόπουλος), Σίσιτς (90'+3' Καπουράνης), Παπάζογλου.

sentragoal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ