2012-09-03 10:10:03
Φωτογραφία για Σύλληψη 36χρονου Τούρκου δουλεμπόρου - Άλλοι 25 λαθρομετανάστες στη Λέσβο
Το κύμα με τις αφίξεις παράνομων αλλοδαπών από τα Τούρκικα παράλια συνεχίζεται Πρωινές ώρες χθες Κυριακή 02-09-2012 κατά την διάρκεια περιπολίας μεικτής Ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012», πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ» Λέσβου, πλησίον της ακτής, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο να αποβιβάζει άγνωστο αριθμό παράνομων αλλοδαπών.

Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. προέβη σε καταδίωξη του φουσκωτού σκάφους το οποίο μετά την αποβίβαση των παράνομων αλλοδαπών κατευθυνόταν στα έναντι τουρκικά παράλια.

Ο κυβερνήτης του φουσκωτού σκάφους επιχείρησε επικίνδυνους ελιγμούς και το πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. το ακινητοποίησε σε απόσταση 0,5 ν.μ. από τις Ελληνικές ακτές και συνέλαβε 36χρονο Τούρκο υπήκοο ο οποίος φέρεται ως διακινητής.

Επιπρόσθετα συνελήφθησαν στην ανωτέρω περιοχή από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου είκοσι πέντε (25) παράνομοι αλλοδαποί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για υγειονομικές εξετάσεις και στη συνέχεια πρόκειται να παραδοθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Απόβαση στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζουν να κάνουν 100.000 λαθρομετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και τα Συρία. Οι λαθρομετανάστες έχουν κατακλύσει τις παραλιακές ακτές της Τουρκίας, περιμένοντας από δουλεμπόρους της γειτονικής χώρας να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα και τη Δυτική Ευρώπη.

Μετά το επιτυχή σφράγισμα του Έβρου που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει θέληση πολλά μπορούν να γίνουν τα διεθνή κυκλώματα προωθούν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου. Το κύμα λαθρομετανάστευσης που αναμένεται το επόμενο διάστημα, κυρίως στα μικρά ακριτικά νησιά του Αιγαίου, έχει θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές διωκτικές αρχές που βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή από την Αλεξανδρούπολη ως το Καστελόριζο.

lesvosnews.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ