2012-09-03 11:55:48
Φωτογραφία για ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
 Λίγες μέρες πριν την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που ζητούν νέα παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας στις αγορές κρατικών ομολόγων

«Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ, που μας έφερε μεγαλύτερη ευημερία, τότε θα πρέπει να του προσδώσουμε οπωσδήποτε σταθερότητα και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει επιστροφή», προειδοποίησε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι την Κυριακή, μέσα από τις σελίδες της γερμανικής Bild ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο κ. Ραχόι πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση του κ. Ντράγκι για παρέμβαση δείχνει την ξεκάθαρη βούληση της ΕΚΤ να επιλύσει το πρόβλημα. «Θα περιμένω τις αποφάσεις της ΕΚΤ και θα λάβω στη συνέχεια μια απόφαση που θα είναι ωφέλιμη για την Ισπανία και για το ευρώ».

Και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άχνελ Γκουρία κάλεσε την ΕΚΤ να αναλάβει δράση. Κατά τη διάρκεια διεθνούς Φόρουμ στο Μπλεντ της Σλοβενίας δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί «να εντυπωσιάσει τις αγορές». Σε ερώτηση εάν η ΕΚΤ θα πρέπει να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας, ο Α. Γκουρία απάντησε: «Ναι, θα έπρεπε».


Τα βλέμματα στρέφονται στον Μ. Ντράγκι και την ΕΚΤΚρίσιμες διαβουλεύσεις

Η εβδομάδα που ξεκινά επιφυλάσσει άλλον έναν διπλωματικό μαραθώνιο. Αύριο Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ υποδέχεται στο Βερολίνο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βαν Ρομπάι ενώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε τον έλληνα ομόλογο του Στουρνάρα.

Στη Ρώμη ο ιταλός πρωθυπουργός Μόντι θα υποδεχτεί τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ. Την Πέμπτη η Α. Μέρκελ μεταβαίνει στη Μαδρίτη όπου θα έχει επαφές με τον ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι ενώ την Παρασκευή η γερμανίδα καγκελάριος θα έχει συνομιλίες με τον αυστριακό ομόλογό της Φάιμαν στη Βιέννη.

afpd, dpa, Κώστας Συμεωνίδης

Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

D.Welle
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ