2012-09-03 11:57:03
Φωτογραφία για Αχαϊα: Το 80% των ιδιοκτητών αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους ακινήτων
Χιλιάδες ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ιδιοκατοίκησης στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα σενάρια που θέλουν τον φόρο ιδιοκατοίκησης να μπαίνει πάλι στο τραπέζι.

Ολοι αυτοί που έκαναν το... λάθος να αποκτήσουν ένα «κεραμίδι για να βάλουν το κεφάλι τους» -σύμφωνα με την ελληνική ρήση- τώρα καλούνται, εκτός από όλους τους άλλους φόρους που έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν, να καταβάλλουν και «ενοίκιο» για το σπίτι που μένουν. Και μάλιστα έναν φόρο, που το 1999 είχε καταργηθεί ως άδικος!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο patrastimes.gr η κ. Αθανασιάδη, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αχαϊας, ήδη με τους φόρους που έχουν επιβληθεί στα ακίνητα –ΕΤΑΚ, «χαράτσι» κ.λπ.- το 80% αυτών που έχουν μόνο ένα σπίτι –αυτό που μένουν- ή και ένα ανοίκιαστο μικρό διαμέρισμα, αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναλγησίας του κράτους, που έχει φέρει σε τραγική κατάσταση όποιον αποφάσισε να αποκτήσει ένα σπίτι για να μένει ή το κληρονόμησε, είναι η περίπτωση μιας υπέργηρης από την πυρόπληκτη περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας Ηλείας. Σύμφωνα με την αποκάλυψη της κ. Αθανασιάδη, της έκοψαν την σύνταξη απορίας που έπαιρνε από τον ΟΓΑ, γιατί βρέθηκε να έχει στο όνομά της μία αγροτική κατοικία μετά τον θάνατο του συζύγου της. Το σπίτι θεωρήθηκε τεκμήριο 7.000 ευρώ και έτσι ο ΟΓΑ έκοψε το μοναδικό έσοδο –την σύνταξη απορίας- από αυτή την φτωχή χήρα γυναίκα.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ