2012-09-03 16:08:02
Φωτογραφία για Το ARK Festival μαζεύει σχολικά είδη για την Κόμβο ΑΛΛΗλοβοήθειας ΠΟΛΙτών
Το ARK Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί 14 καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες για πρώτη φορά σε 2 σκηνές, μαζί με ένα όνομα-έκπληξη. Για πρώτη φορά, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα μετατραπεί σε ζωντανό και διαδραστικό πάρκο, με δεκάδες παράλληλα δρώμενα πολιτιστικού, κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Για πρώτη φορά φέτος, το ARK Festival συνεργάζεται με τον Κόμβο ΑΛΛΗλοβοήθειας ΠΟΛΙτών (Κ.ΑΛΛΗ.ΠΟΛΙ) και καλεί τους επισκέπτες μαζί με το εισιτήριό τους να φέρουν και σχολικά είδη* σε καλή κατάσταση έτσι ώστε το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλοβοήθειας Κ.ΑΛΛΗ.ΠΟΛΙ, τμήμα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων, να τα προωθήσει στους δικαιούχους του.

* Τα σχολικά είδη τα οποία έχουν διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες των δικαιούχων του Κόμβου είναι:

Τσάντες, τσαντάκια κολατσιού, παγουράκια

Γραφική ύλη: π.χ. μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες

Χαρτικά: π.χ. χαρτιά Α4, σχολικά τετράδια, χάρτινοι φάκελοι Α4

Είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας: π.χ. μπογιές, μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής, χρωματιστά χαρτιά, πλαστελίνες, πυλός

Λίγα λόγια για τον Κόμβο ΑΛΛΗλοβοήθειας ΠΟΛΙτων

Αποτελεί τμήμα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και λειτουργεί υποστηρικτικά και σε αρμονία με όλες τις υπηρεσίες Κοινωνικού Σκοπού που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Αθήνας.

Στόχος του είναι η συλλογή και η διάθεση αγαθών σε άπορα άτομα και οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε όσα είναι χρήσιμα για την καθημερινή διατροφή και διαβίωσή τους.

Το δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλοβοήθειας αποτελείται από:

. τους δωρητές:

εταιρείες που προσφέρουν στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης

ιδιώτες που προσφέρουν από το πλεόνασμά τους

. τους δικαιούχους:

άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη και εξυπηρετούνται απευθείας από τον Κόμβο

ευπαθείς ομάδες που εξυπηρετούνται από φορείς και ιδρύματα που προσφέρουν φιλανθρωπικό έργο (ΚΥΑΔΑ, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δ.Β.Α., Χαμόγελο του Παιδιού, Η Κιβωτός του Κόσμου, Ίδρυμα Ανιάτων κ.α.)

. τους εθελοντές που προσφέρουν το χρόνο τους και τη θετική τους ενέργεια

για να υποστηρίξουν τις λειτουργίες του Κόμβου

. τις υπηρεσίες του Δήμου, τις Μ.Κ.Ο., και όλων των ειδών τους φορείς που

δραστηριοποιούνται στην πόλη και παράγουν κοινωνικό έργο

Η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη του δικτύου γίνεται μέσω του 5ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού (15422) το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Μία σημαντική λειτουργία του κέντρου είναι να ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με Κοινωνικό Σκοπό.

Το νέο τμήμα στεγάζεται στο παλιό Φρουραρχείο, ένα ιστορικό κτίριο το οποίο ανακαινίσθηκε και αναδιαμορφώθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών. Για όσους δωρητές και δικαιούχους δεν έχουν πρόσβαση στο παλιό Φρουραρχείο, ο Κόμβος λειτουργεί το Γραφείο Κίνησης Οχημάτων, το οποίο προσωρινά συνεργάζεται με το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου και με την Τεχνόπολις.

Η υποστήριξη των υπηρεσιών του Κόμβου γίνεται μέσω μιας εφαρμογής, την οποία σχεδίασε και ανέπτυξε το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου πάνω στις ειδικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες αυτής της κοινωνικής υπηρεσίας. Η εφαρμογή περιλαμβάνει ένα σύστημα διαχείρισης αποθηκών και μία βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των δωρητών και των δικαιούχων των υπηρεσιών του Κόμβου

Από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 – που ξεκίνησε πιλοτικά την λειτουργία του - μέχρι σήμερα, ο Κόμβος έχει εξυπηρετήσει:

. 1.005 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν παραλάβει από 15 κιλά τρόφιμα ο καθένας από είδη όπως: ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες μαγειρεμένου φαγητού, γάλα εβαπορέ, φρέσκο χυμό πορτοκάλι κ.α.

. 550 οικογένειες, οι οποίες έχουν παραλάβει από τρεις σακούλες τρόφιμα και φρέσκο χυμό πορτοκάλι, μέσω του δικτύου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

. το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου παραδώσαμε παιδικά και βρεφικά γάλατα και κρέμες σε σκόνη καθώς και 480 φιάλες με φρέσκο χυμό πορτοκάλι

. την Κιβωτό του Κόσμου, όπου παραδώσαμε 360 φιάλες με φρέσκο χυμό πορτοκάλι

. το Ίδρυμα Ανιάτων, όπου άμεσα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τους για βοήθεια σε τρόφιμα, τους παραδώσαμε 720 2κιλες κονσέρβες με μαγειρεμένο φαγητό, 220 λίτρα ελαιόλαδο, 552 κιλά μακαρόνια

. Το Κοινωνικό Φαρμακείο με φάρμακα που είχαν ενημερώσει ότι χρειάζονται.

Η επιτυχία του Κόμβου κρίνεται από την ικανότητά του να βρίσκεται σε στενή επαφή και επικοινωνία με τις ευπαθείς ομάδες και με τους δωρητές, ώστε οι προσφορές να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ