2012-09-03 16:03:48
Φωτογραφία για Δήλωση Παπανδρέου για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ
Η 38η επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για πανηγυρικούς εορτασμούς», αλλά «αντιθέτως, αποτελεί μια νέα αφετηρία που μπορεί να επαναβεβαιώσει την αφοσίωσή μας στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, την προσήλωσή μας, την πίστη μας, στις δυνάμεις του ελληνισμού και τις δυνατότητες της χώρας», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του για την επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος, στο περιοδικό BHMAGAZINO.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι ο αγώνας που δίνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει κοινούς στόχους με αυτούς που οδήγησαν στην ίδρυσή του, το 1974.

«Ο αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας», σημειώνει, «τότε ήταν από γεωπολιτικές δυνάμεις που επέβαλαν διαχρονικά τη θέλησή τους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, ενώ «σήμερα, είναι αγώνας για την απεξάρτηση της χώρας από τις αδυναμίες και τις παθογένειες ενός άδικου πελατειακού συστήματος και από τις συντηρητικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που εξέθρεψαν τον παρασιτισμό και οδήγησαν στη δημιουργία ελλειμμάτων και τη διόγκωση του χρέους».


«Είναι αγώνας για την αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης, με την προώθηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών» σε όλα τα επίπεδα, που «θα ανοίξουν τον δρόμο σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και ένα κράτος δικαίου», τονίζει ο κ. Παπανδρέου και υπογραμμίζει ότι «είναι πάνω από όλα αγώνας για τη δημοκρατία και τη ουσιαστική λειτουργία των θεσμών».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «το ΠΑΣΟΚ έκανε την αρχή για την προοδευτική αλλαγή της χώρας» και σημειώνει ότι «αυτή η εθνική προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί» και «να ενισχύεται με τις προσπάθειές μας και την ισχυρή μας φωνή στην Ευρώπη, τη διεθνή σκακιέρα».

Συμπληρώνει δε ότι οι «εθνικοί στόχοι σήμερα, θα μείνουν ανεκπλήρωτοι και οι θυσίες των Ελλήνων θα εκτεθούν σε κινδύνους, αν μαζί με την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και τη μείωση του χρέους, τη δημοσιονομική υπευθυνότητα που έχει ανάγκη ο τόπος, δεν συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Ελλάδα».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «αφού καταφέραμε μέχρι σήμερα και μέσα στις πιο εφιαλτικές συνθήκες να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και μέσα στο ευρώ, προωθώντας ταυτόχρονα αλλαγές που καθυστερούσαν χρόνια, μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα και στη συνέχεια».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ