2012-09-04 12:23:03
Φωτογραφία για Η κρίση έφερε το τέλος του πολιτικού ευνουχισμού και της αφωνίας των στρατιωτικών
Γράφει ο Ιδομενέας

Το ″τέλος εποχής″, με αιτία την οικονομική κρίση, για τα πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης σηματοδοτεί και τον τερματισμό του πολιτικού ευνουχισμού και της αφωνίας που είχαν επιβάλλει - κύρια- οι πολιτικοί στους στρατιωτικούς, ως αναγκαίο μέτρο φρονηματισμού και πολιτικής περιθωριοποίησης, θεωρώντας τους συλλήβδην επικίνδυνους φορείς "ιδεών" της επτάχρονης δικτατορίας.

Όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι η πολιτική ζωή της χώρας μας εισέρχεται σε μια καινούργια φάση , το τοπίο αλλάζει άρδην , τα πολιτικά κόμματα αμφισβητούνται και οι "πολίτες-ψηφοφόροι" βρίσκονται σε τραγική αδυναμία να αυτοπροσδιοριστούν πολιτικά, βιώνοντας τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, απογοήτευση για τους πολιτικούς ταγούς, που κατά καιρούς εμπιστεύτηκαν .

Η κρίση εμπιστοσύνης και αμφισβήτησης στις αποτυχημένες πολιτικές που οδήγησαν τον τόπο στην σημερινή κατάσταση επηρεάζει προφανώς άμεσα και τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων .


Το ηθικό του ανθρωπίνου δυναμικού τα τελευταία 2 χρόνια δέχεται απανωτά χτυπήματα , ενώ τα πολιτικά κόμματα διαγκωνίζονται για το ποιο θα εμφανίζεται πιο κοντά του , εμπαίζοντας το, αφού τελικά καλείται να πληρώσει τα "σπασμένα" της εσκεμμένης κακοδιαχείρισης τους, από τους πενιχρές αποδοχές του , με μείωση τους πάνω από 37% από το 2009 .

Οι στρατιωτικοί το τελευταίο διάστημα, για πρώτη φορά δημοσιοποιούν τις σκέψεις τους , χωρίς να λογαριάζουν συνέπειες. Μιλούν και γράφουν και το κάνουν όντας εν ενεργεία, μη, περιμένοντας την αποστρατεία τους για να "τα πουν" εκ του ασφαλούς, γιατί ο θυμός τους ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας , βιώνοντας στο πετσί τους, μαζί με τη μη "βολεμένη" Ελληνική κοινωνία, τη κατάφωρη αδικία , που τους επιβάλλεται ! Πέραν των άλλων όμως, δείχνουν υγιείς προθέσεις να αποδεσμευτούν από τα όποια "δεσμά" τους κράταγαν καθηλωμένους στα "φαντάσματα" του παρελθόντος , για να αγωνιστούν, ως μέρος του Ελληνικού λαού, για το μέλλον των παιδιών του, στο ιδιαίτερα απαιτητικό "πεδίο" του 21ου αιώνα, που διανοίγεται ήδη εμπρός του !
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ