2012-09-07 21:00:15
Φωτογραφία για Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Στόχος και αυτής της Σχολής είναι η σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών της περιοχής.

Παρουσία αθλητών και γονέων πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, για την έναρξη λειτουργίας της νέας Σχολής Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Καβάλα, «Αθλητές Ολυμπιακού», στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της στην περιοχή Αμισιανά.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα εποχή που ξεκινά στην άθληση των παιδιών τους και να λύσουν τις απορίες τους με ερωτήσεις που έγιναν προς τον υπεύθυνο της Σχολής Γιώργο Παπανδρέου και τον τεχνικό σύμβουλο και scout του Ολυμπιακού Γιώργο Αμανατίδη.

Ενημερώθηκαν επίσης για την οικονομική προσφορά των αθλητικών ειδών ένδυσης του Ολυμπιακού, τις ημέρες και τις ώρες των προπονήσεων, καθώς και για τη νέα μειωμένη μηνιαία συνδρομή και τις εκπτώσεις που γίνονται για δυο και περισσότερα παιδιά από την ίδια οικογένεια.

Στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου για τα τοπικά Μέσα, από τους κ.κ. Αμανατίδη, Παπανδρέου καθώς και του υπεύθυνου της Σχολής του Ολυμπιακού στην Αλεξανδρούπολη, κύριου Παναγιώτη Λογαρά.


Ο κύριος Παπανδρέου τόνισε ότι «η έκτη χρονιά λειτουργίας της Σχολής μας εγκαινιάζει μια νέα εποχή» μίλησε για την απόφασή του να συνεργαστεί από φέτος με το επίσημο δίκτυο των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και είπε ότι: «θέλω τη φιλοσοφία, την τεχνογνωσία του και τη δυνατότητα που παρέχει να επιμορφώνομαι προπονητικά. Είδα τον τρόπο που λειτουργεί ο Ολυμπιακός. Τα «θέλω» και τα «πιστεύω» μου συμβαδίζουν με αυτά που ζητά από τα παιδιά, κι αυτό με καλύπτει.

Στους όρους της συνεργασίας μια παράγραφος ξεχώρισε για μένα: στην τριμηνιαία αξιολόγηση κάθε αθλητή θα περιμέναμε όλοι να δοθεί βάση στο αν ξέρει να κάνει ντρίμπλα ή να σουτάρει. Όμως, οι προτεραιότητες του Ολυμπιακού και οι δικές μου, είναι άλλες. Πρωταρχικό σκοπό έχει η συμπεριφορά του παιδιού και η ικανότητά του να προσαρμόζεται στην κοινωνία και την ομάδα, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του, η επίδοση στο σχολείο και στο τέλος οι αθλητικές του επιδόσεις. Δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε κανένα. Το 2 με 3 τοις χιλίοις των παιδιών που ασχολείται στις ακαδημίες γίνονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι έχασαν τον χρόνο τους.

Θέλουμε να φτιάξουμε φιλάθλους, αθλητές, ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες. Θεωρώ ότι δεν είμαι απλά προπονητής αλλά, παιδαγωγός. Αυτά που υποστηρίζω τόσα χρόνια τα βρήκα στον Ολυμπιακό, να με στηρίξει και να μεγιστοποιήσει τις μέχρι τώρα δυνατότητές μου».

Ο κύριος Παπανδρέου επεσήμανε πως «όταν ένα παιδί μάθει να συμπράττει αρμονικά σε μια κοινωνία και να μαθαίνει να αναγνωρίζει τον καλύτερο, να μάθει να γίνεται καλύτερος, να μπορεί να διαχειρίζεται την πίεση του χρόνου και να βρίσκει χρόνο να αθλείται και να είναι καλός στα μαθήματα, τότε αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ένα χρήσιμο μέλος στην κοινωνία».

Τέλος, αναγνωρίζοντας την «αγάπη και υποστήριξη του κόσμου της Καβάλας που μου τη δείχνει έμπρακτα σε κάθε μου βήμα, σήμερα μπορώ υπεύθυνα και σίγουρα ν’ απευθυνθώ στους γονείς και να πω ότι έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την εκγύμναση και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους».

Ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε από την πλευρά του στο γεγονός ότι η βόρεια Ελλάδα και η Καβάλα έχουν αναδείξει μεγάλους ποδοσφαιριστές κάτι που πρέπει να συνεχιστεί με τον σωστό τρόπο από επαγγελματίες και υπεύθυνους ανθρώπους που αναζητά ο Ολυμπιακός, κάτι που βρήκαν στο πρόσωπο του κύριου Παπανδρέου, με πολύτιμη εμπειρία στα γήπεδα.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην φιλοσοφία που διέπει πλέον το δίκτυο των Σχολών του Ολυμπιακού, στα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους προπονητές και την ενιαία προπονητική αντιμετώπιση των παιδιών με σωστό προγραμματισμό δράσεων.

«Δεν κάνουμε μαζικό αθλητισμό», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας για την επαγγελματική υποστήριξη που παρέχεται με στόχο να μην υπάρχει πλέον έλλειμμα αθλητικής παιδείας στη χώρα μας και φυσικά ν’ αναδειχθούν νέοι ποδοσφαιριστές, υπεύθυνοι και σωστοί επαγγελματίες.

«Δεν ερχόμαστε για ν’ αλλάξουμε ομάδα στα παιδιά. Τα στοιχεία μας λένε ότι ένα 40% των αθλητών από τις Σχολές μας υποστηρίζουν άλλη ομάδα», υπογράμμισε και τόνισε ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Τέλος ο υπεύθυνος της Σχολής του Ολυμπιακού στην Αλεξανδρούπολη, Παναγιώτης Λογαράς μίλησε για τη δική του εμπειρία στο δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού από το 2006 μέχρι σήμερα κι έκανε λόγο για μια ομάδα που δεν έχει «ταβάνι» υπογραμμίζοντας ότι, ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε απλόχερα τη δυνατότητα στις ακαδημίες να εφαρμόσουν όλα όσα ζητούσαν τα προηγούμενα χρόνια κι έθεταν ως προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και την υποδομή των αθλητών, για τη δημιουργία σωστών φιλάθλων και την εξεύρεση νέων ταλαντούχων ελλήνων ποδοσφαιριστών.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ