2012-09-08 21:43:04
Φωτογραφία για «Ενέσεις» για τα λειτουργικά των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών
Με το ποσό των 689.000 ευρώ επιχορηγούνται τα σχολεία του νομού μετά την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη να κατανείμει 20 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε όλους τους δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Το ποσό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών, παρά μόνο για τις στοιχειώδες ανάγκες των σχολείων με αφορμή και την έναρξη της σχολικής χρονιάς με δεδομένο ότι το υπουργείο Εσωτερικών κατά την περασμένη σχολική χρονιά, ενέκρινε μόνο μία από τις δόσεις της σχετικής επιχορήγησης.

Παράλληλα από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε και η έγκριση του ποσού 1,4 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να εξοφληθούν δαπάνες που αφορούν στη μεταφορά μαθητών που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 30.6.2012, την περασμένη δηλαδή σχολική χρονιά.

Στο «παρά πέντε» της νέας σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Εσωτερικών μετά και τη διαπίστωση των αναρίθμητων άγονων διαγωνισμών για τη νέα χρονιά που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, εξέδωσε «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο με την οποία «επιστρέφει» τη σχετική αρμοδιότητα στις αιρετές περιφέρειες, από τους δήμους.


Η απόφαση ωστόσο αφορά μόνο τους άγονους διαγωνισμούς και όχι αυτούς για τους οποίους, υλοποιούνται αυτή την περίοδο μέσω των δημοτικών αρχών και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Όπως συνέβη και την περασμένη σχολική χρονιά, οι αιρετές περιφέρειες θα παρατείνουν τις ισχύουσες συμβάσεις μόνο για τους άγονους διαγωνισμούς έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη μεταφορά μαθητών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη κατανέμεται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», ποσό 20.000.000 € σε όλους τους Δήμους της χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Όπως σημειώνεται στην ίδια απόφαση και προκειμένου να μην υπάρξει πρόσθετη καθυστέρηση «οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις οποίες κοινοποιείται η απόφαση και ιδιαιτέρως οι Γενικοί Γραμματείς αυτών, να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές ή Σχολικές Εφορείες (στην περίπτωση των μειονοτικών σχολείων), των πιστώσεων που τους διατίθενται, επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να προχωρήσουν επειγόντως, σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες».

Από τα 20 εκατ. ευρώ, στου δήμους του νομού Λάρισας κατανέμονται τα εξής χρηματικά ποσά: Αγιάς 34.020,63 ευρώ, Ελασσόνας 101.900,22 ευρώ, Κιλελέρ 48.314,13 ευρώ, Λαρισαίων 354.978,93 ευρώ, Τεμπών 33.645,85 ευρώ, Τυρνάβου 63.188,88 ευρώ, Φαρσάλων 53.261,43 ευρώ.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Επίσης με απόφαση του κ. Στυλιανίδη, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», κατανέμεται συνολικό ποσό 21.000.000 ευρώ, στις Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 30.6.2012.

Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας το ποσό του 1.410.000 ευρώ κατανέμεται ως εξής: Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας 500.000 ευρώ. Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας 413.000 ευρώ. Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων 258.000 ευρώ. Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων 239.000 ευρώ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ

Στο μεταξύ με απόφαση του διοικητή των διασυνδεομένων νοσοκομείων Λάρισας Ηλ. Σκυλλάκου ορίσθηκαν εξωτερικά ιατρεία της Οφθαλμολογικής και της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στα οποία θα εξετάζονται μαθητές προκειμένου να τους χορηγηθούν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας για να εγγραφούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο εξωτερικό ιατρείο της Οφθαλμολογικής κλινικής κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη κατά τις ώρες 11.30 – 13.00 με υπεύθυνους ιατρούς τους Παν. Μακρή και Αικ. Καραθάνου.

Στο εξωτερικό ιατρείο της Παιδιατρικής κλινικής καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με υπεύθυνο ιατρό την Μαρ. Παναγιώτου. Οι γονείς μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλέφωνο 2413-502463 κατά τις ώρες 12 με 14.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Kαι επίσημα Αγκάνθο !
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Kαι επίσημα Αγκάνθο !
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ