2012-09-11 08:15:03
Φωτογραφία για Νέα άνοδο της ανεργίας αναμένουν οι εργοδότες
Περαιτέρω μειώσεις στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν αναμένουν οι Έλληνες εργοδότες κατά το Δ’ Τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης της Manpower.

Αναλυτικότερα, το 65% των εργοδοτών δεν προβλέπουν κάποια μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων, το 9% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των εργαζομένων και το 25% μείωση. Με βάση αυτές τις προβλέψεις οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο -16%.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές διακυμάνσεις ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης για το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2012 διαμορφώνεται στο -15%, διατηρώντας το αρνητικό του πρόσημο για 11ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο Δείκτης παραμένει σχετικά σταθερός σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά εμφανίζει μείωση της τάξης των 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.


Μεγαλύτερο πλήγμα αναμένεται στον Τουρισμό και τις Κατασκευές

Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας προβλέπουν μείωση του αριθμού των απασχολούμενων κατά τους επόμενους τρεις μήνες. Οι δυσμενέστερες προοπτικές αναφέρονται στον τομέα του Τουρισμού, όπου οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται στο -29%, και στον τομέα των Κατασκευών, με Προοπτικές της τάξης του -21%.

Δυσοίωνο είναι το κλίμα στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών και στον τομέα Δημόσιο & Κοινωνικές Υπηρεσίες, όπου οι Προοπτικές καταγράφονται στο -18% και -17% αντίστοιχα. Οι Προοπτικές στον τομέα Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου ανέρχονται σε -16% και στον τομέα της Μεταποίησης σε -14%.
24h.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έπεσαν οι υπογραφές
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έπεσαν οι υπογραφές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ