2012-09-11 09:22:26
Φωτογραφία για Λουκέτο στους δήμους την Τετάρτη και Πέμπτη
Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη να αποδόσει στους δήμους 35 εκατ. ευρώ έναντι των 213,8 εκατ. ευρώ που τους οφείλει συνολικά το Δημόσιο, δεν έπεισε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η οποία αναλαμβάνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις περικοπές στη χρηματοδότηση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έτσι, αποφάσισε να μπει λουκέτο στη λειτουργία των δήμων την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως αναφέρει, είναι ορατός ο κίνδυνος της ολοκληρωτικής κατάρρευσης των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη διάρκεια των διήμερων κινητοποιήσεων των ΟΤΑ έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

-Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

-Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. θα γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών και με το Προεδρείο της Βουλής, στη διάρκεια των οποίων οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα τους ενημερώσουν για την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας.


-Την Πέμπτη στις 13.00 θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και στη συνέχεια να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 30% - που ήδη είναι μειωμένες κατά 60% την τριετία 2009-2012 - επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο εγκαίρως είχε προειδοποιήσει η Αυτοδιοίκηση, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου.

«Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά, «απειλούν όλες τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ, κ.α.), τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού. Επιπλέον οδηγούν τους δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους».
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ