2012-09-12 12:47:03
Φωτογραφία για Έντονη διαμαρτυρία προς τη Διοίκηση της ΚΕΔΕ από τον Δήμο Ιωαννιτών
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς την Διοίκηση της ΚΕΔΕ με αφορμή την μείωση κατά 15% των χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ για τη λειτουργία των δομών προσχολικής αγωγής, όπως και για τη συναίνεση με τον Υπουργό Εργασίας να προβεί και σε δεύτερη μείωση κατά 12,5% και μάλιστα μετά την έναρξη λειτουργίας των δομών .

Στόχος αυτής της κίνησης ήταν η μεταφορά πόρων από τους περιφερειακούς Δήμους, στους μεγάλους Δήμους του Κέντρου.

Η απόφαση αυτή ανατρέπει τον προγραμματισμό των περιφερειακών δομών προσχολικής αγωγής, δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες στις προσλήψεις του συνόλου του απαιτούμενου προσωπικού και υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. αναπαράγει τη λογική του ευνοημένου αθηνοκεντρικού κράτους και της περιθωριοποιημένης περιφέρειας. Μια λογική που η Τοπική Αυτοδιοίκηση την έχει καταδικάσει από τις αρχές της δεκαετίας του '80 με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων καλεί το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. να ενεργήσει με κάθε τρόπο ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των περιφερειακών Δήμων, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Ιωαννιτών.

ioannina24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ