2012-09-12 14:47:05
Φωτογραφία για Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ''ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ'' ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ
Υπέρ της δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα αλλά και της άμεσης ενίσχυσης των μικροομολογιούχων οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην βουλή για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Παράλληλα υποστήριξε ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

«Σ’ αυτό το τόσο ζοφερό και αποπνικτικό οικονομικό περιβάλλον, είμαι βέβαιος πως όλοι θα προτιμούσαμε να συζητούμε σήμερα ένα νομοσχέδιο για την προστασία και την ανακούφιση των δανειοληπτών, αντί να ασχολούμαστε, για μία ακόμη φορά, με ένα σχέδιο νόμου, που αφορά στην ενίσχυση των τραπεζών. Πιστεύω, όμως, ότι σύντομα θα γίνει κι αυτό!» είπε ο Γιάννης Μιχελάκης υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ ότι οι δόσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% του εισοδήματος.

Αναφέρθηκε στον ρόλο που θα πρέπει να έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
. «Σκοπός του δεν είναι η μετατροπή των τραπεζών από ιδιωτικές σε δημόσιες, αλλά η στήριξή τους μέσω της ανακεφαλαιοποίησης με σκοπό αργότερα να μεταβιβαστούν - με συμφέροντες για το Δημόσιο όρους- και πάλι στον ιδιωτικό τομέα υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι και οι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών θα συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω και τη σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα». 

Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους μικροομολογιούχους οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους λόγω τους «κουρέματος» των ομολόγων. «Τόσο τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όσο και οι 15.000 μικροομολογιούχοι ιδιώτες, που εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες μιας ζωής σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται εξαιτίας της διαδικασίας του PSI. Η παρέμβαση και για αυτούς θα πρέπει να είναι το ίδιο άμεση. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε τους χιλιάδες μικρομετόχους τραπεζών, οι οποίες μετά το διαχωρισμό τους σε «καλές» και «κακές» είδαν τις μετοχές τους να αποσύρονται από το Χρηματιστήριο και την περιουσία τους να μηδενίζεται. Και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί.»

Ο Γιάννης Μιχελάκης άφησε αιχμές εναντίον του υπουργού οικονομικών χαρακτηρίζοντας «ατυχείς» τις δηλώσεις που έκανε στην βουλή περί μη βιωσιμότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. «Βέβαια στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι για να υπάρξει αυτός ο πυλώνας οι δημόσιες τράπεζες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του δεν πρέπει να απαξιώνονται με δηλώσεις, που θα τις χαρακτήριζα, τουλάχιστον ατυχείς» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ