2012-09-12 14:49:03
Φωτογραφία για Η Τρόικα ζητά να πέσουν οι τιμές στην αγορά
Στοχευμένες παρεμβάσεις για να πέσουν οι τιμές στην αγορά ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στη συνάντηση που είχαν. Συγκεκριμένα, η πτώση των τιμών, η απελευθέρωση των αγορών και η άρση των ρυθμιστικών και κανονιστικών εμποδίων, σε λιανεμπόριο και φάρμακα προκειμένου να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης με επικεφαλής της Τρόικα.

Το θέμα το οποίο αποτελεί βασικό αντικείμενο στην ατζέντα της τρόικας, με τους εκπροσώπους της να σημειώνουν ότι οι στρεβλώσεις διατηρούν τις τιμές υψηλές.

Σε ότι αφορά τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες, παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν ότι τα στελέχη του ΔΝΤ είναι αρνητικά στη δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα, με την ελληνική πλευρά πάντως να φαίνεται αποφασισμένη να διατηρήσει τη συζήτηση ανοικτή.

Σε ότι αφορά στις στρεβλώσεις στην αγορά, στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου επιστολή σε όλους τους παράγοντες της αγοράς και τους καταναλωτές, προκειμένου οι τελευταίοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου να καταθέσουν απόψεις και θέσεις σχετικά με τις στρεβλώσεις στην αγορά.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ