2012-09-12 14:56:47
Φωτογραφία για ΠΙΛΑΒΙΟΣ : ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ; Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ!
Η συνάντηση του Σοφοκλή Πιλάβιου με τον Αχιλλέα Μπέο στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο ματς της Εθνικής με την Λιθουανία μετά από αρκετό καιρό, ήταν επεισοδιακή αλλά όπως ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ ξεκαθάρισε:

«δεν μου επιτέθηκε φραστικά. Νομίζω πως είπε κάτι δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Δε μπορείς όταν πηγαίνεις στην Εθνική να τους ακούς όλους».

Η θητεία του Σοφοκλή Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ ολοκληρώνεται και ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για πολλά θέματα κάνοντας και έναν μίνι-απολογισμό στον οποίο μεταξύ άλλων συμπεριέλαβε την Εθνική ομάδα, τον Ολυμπιακό, τις απειλές που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα, την υποψηφιότητα Σαρρή στην ΕΠΟ αλλά και τα δικά του συναισθήματα στο τέλος της διαδρομής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σοφοκλή Πιλάβιου στον "Sentra 103,3":

Για τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε:

«Έχω στοιχεία
. Θα τα καταθέσω όλα στην Αστυνομία. Θα κάνω μήνυση κατ' αγνώστων για να τελειώνει αυτή η ιστορία. Απ' ότι μου έχουν πει είναι για τις τρεις ομάδες οι απειλές. Όπως βέβαια έχω και ανώνυμες απειλητικές επιστολές. Το τελευταίο κρούσμα ήταν πριν από 15 μέρες. Δεν έχουν συμβεί περιστατικά στην καθημερινότητά μου και βέβαια το θέμα είναι να μη συμβεί. Βλέπω παντού βία. Αν η βία είναι λύση σε όλα τα προβλήματα τότε αυτό με ξεπερνά».

Για την θητεία του στην ΕΠΟ και την Εθνική ομάδα:

«Στη θητεία μου βρήκα προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ, που συνέχισε και με επιτυχία το εξαιρετικά επιτυχημένο έργο του. Πλαισιώθηκε με ανθρώπους που έ χουν να κάνουν με τα βοηθητικά (διατροφή, γυμναστική), αλλά πολύ σημαντικά. Μετά η επιλογή του τωρινού προπονητή κρίνεται ήδη ως επιτυχημένη. Άρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτό που θέλω είναι να πηγαίνει καλά η Εθνική και να έχει μία συνέχεια. Βλέπω τα πάρα πολλά νέα παιδιά που είναι στην Εθνική και είναι σα να ήταν πάρα πολλά χρόνια μαζί».

Για το αν η Εθνική είναι φαβορί για την πρόκριση:

«Έχουμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο που λέγεται Βοσνία. Αν παίξουμε ακόμα καλύτερα νομίζω θα πάμε. Όχι πως η Σλοβακία είναι κακή ομάδα αλλά η Βοσνία δείχνει πολύ δυνατή».

Για τον Καραγκούνη και την επιρροή που έχει:

«Μιλήσαμε και σήμερα. Ο Γιώργος αγαπάει την ομάδα. Είναι σημείο αναφοράς για πολλά πράγματα. Το πάθος, τη διάρκεια που είχε και βέβαια την κλάση του».

Για το τι κρατά στη λήξη της θητείας του:

«Κρατάς συναισθήματα. Μου έχουν μείνει και περιστατικά και αγώνες. Είναι το ματς της Ουκρανίας και της Ρωσίας και απόδοση στο ματς με την Κροατία, στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε μια ομάδα μέσα και είπε «τώρα παιδιά θα κερδίσουμε εμείς».

Για το αν του άφησαν πίκρα οι αποχωρήσεις:

«Τα έχω αφήσει πίσω αυτά. Αντίθετα θα πω και κρατάω το γεγονός με τον τρόπο που γύρισε ο Φάνης ο Γκέκας. Βέβαια με στενοχώρησαν κάποιες αποχωρήσεις, αλλά η Εθνική είναι πάνω απ' όλα».

Για τους ανθρώπους που ξεχωρίζει στη θητεία του:

«Σαν φίλο μου θα ξεχώριζα τον Τάκη Φύσσα. Δίχως να πω κάτι συγκεκριμένο».

Για τον κόσμο στο παιχνίδι με τη Λιθουανία:

«Παίξαμε ωραία στη Λετονία και βοήθησε να έχει κόσμο. Νομίζω πως αρχίζει να ξαναμαζεύει δικό της κόσμο δίπλα της η Εθνική. Όπως το 2004 ως το 2006 που δε μπορούσες να βρεις εισιτήριο για τους αγώνες».

Για την… συνάντησή του με τον Αχιλλέα Μπέο στο Καραϊσκάκη:

«Δε μου επιτέθηκε φραστικά. Μου είπε κάποια πράγματα όχι πολύ καλά. Νομίζω πως είπε κάτι δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Δε μπορείς όταν πηγαίνεις στην Εθνική να τους ακούς όλους».

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ:

«Δε θα πω τίποτα για τις εκλογές, για τι δεν κάνει. Εκείνο που πρέπει να σημειώσω είναι πως οι υποψήφιοι πρέπει να είναι αντάξιοι στους ψηφοφόρους τους. Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι που το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Αυτά που λέμε πρέπει έστω και στο ελάχιστο- να μπορούν να τηρηθούν. Εγώ επειδή σέβομαι τους θεσμούς δεν είναι σωστό να πω το α ή το β, πριν από τις εκλογές. Και δε νομίζω πως ενδιαφέρει τον απλό τον κόσμο για ποιο λόγο φεύγω εγώ».

Για την υποψηφιότητα του Σαρρή:

«Το τι θέλει να κάνει κάθε άνθρωπος ας κάνει. Εγώ έχω πάρει τη δική μου απόφαση. Το ποιος θέλει να ηγηθεί είναι δικό του θέμα».

Για τη Football League και τις τρεις ομάδες:

«Ζήτησα από το συμβούλιο της Football League να τις εντάξει. Υπάρχουν διάφορα νομικά κολλήματα αλλά όταν μιλάμε για συναίνεση μιλάμε για μη προσβολή».

Για τον Ολυμπιακό:

«Λένε πως είμαι αντιολυμπιακός. Τι αντιολυμπιακός; Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τρία πρωταθλήματα στη θητεία μου!»

Για το πώς αποχωρεί από την προεδρία της ΕΠΟ:

«Δε μπορώ να πω για ανακούφιση, γιατί πονάω για ορισμένα πράγματα. Ορισμένες φορές σκέφτομαι μήπως το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μου ταιριάζει πιο πολύ. Το χιούμορ μου δεν το έχω χάσει. Το ότι αναλαμβάνει κάποιος ένα πόστο φταίει ο ίδιος. Το ότι έχω χάσει την ηρεμία μου, φταίω εγώ, Ας μην πήγαινα. Ποτέ δεν τράβηξα το χαλί σε συνεργάτες μου. Ποτέ δεν χρέωσα αν και θα μπορούσα ώστε να βγω λάδι, τους συνεργάτες μου. Είμαι νομίζω από τους μοναδικούς που έχω πει πόσα λάθη έχω κάνει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ