2012-09-12 14:56:03
Φωτογραφία για Ακόμη και οι μεγιστάνες έχουν δικαίωμα στο λάθος
Η εφαρμογή του Facebook για τα κινητά τηλέφωνα αρχικά βασίστηκε σε κώδικα HTML5, κάτι που ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας Mark Zuckerberg πρόσφατα αναγνώρισε ως το μεγαλύτερο λάθος του από την ημέρα ίδρυσης του σημαντικότερου κοινωνικού δικτύου αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Το αποτέλεσμα ήταν η εφαρμογή, που χρειάστηκε 6-8 μήνες να σχεδιαστεί, να είναι δύσχηστη και αργή. «Ήταν μια επίπονη διαδικασία. Το μεγαλύτερο μας στρατηγικό λάθος. Δεν καταφέραμε ποτέ να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε», είπε ο Zuckerberg στο συνέδριο Tech Crunch. Τώρα, το Facebook σχεδίασε από την αρχή μια νέα εφαρμογή, συμβατή με το iPhone της Apple και ετοιμάζει μια ακόμη για περιβάλλον Android.

Το λάθος του Facebook που δημόσια παραδέχτηκε ο Mark Zuckerberg, ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι το μόνο που έκανε το κοινωνικό δίκτυο τον τελευταίο καιρό. Οι περισσότεροι αναλυτές επικρίνουν την απόφαση της εταιρείας να εκδόσει τόσες πολλές μετοχές κατά την πρόσφατη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία αναγκάστηκε να επαναγοράσει η ίδια τις μετοχές λίγους μήνες αργότερα.


Παρά τα προβλήματα όμως των πρώτων μηνών της παρουσίας της στο χρηματιστήριο ως εισηγμένη εταιρεία, οι έξυπνες ιδέες που έφεραν την τεράστια επιτυχία του facebook φαίνεται πως δεν εγκατέλειψαν ποτέ τον ιδρυτή του. Η απόφαση του Zuckerberg να αγοράσει την Instagram - ενα κοινωνικο δίκτυο για φωτογραφίες - έναντι 1 δισ δολάρια φαίνεται πως ήδη αποδίδει και αναλυτές επισημαίνουν πως πρόκειται για ευκαιρία ακόμη και σε αυτή την... αστρονομική τιμή. Και για του λόγου το αληθές, αξίζει απλά να σημειωθεί ότι το Instagram αναπτύσσεται με ρυθμούς 1179% στο εξάμηνο και μετρά 11 εκατομμύρια χρήστες σε σχέση με 860.000 όταν πωλήθηκε στη facebook.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ