2012-09-12 17:18:06
Φωτογραφία για «ΣΥΓΝΩΜΗ» 23 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΙΛΣΜΠΟΡΟ
Συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο ζήτησε μιλώντας από το βήμα του αγγλικού κοινοβουλίου ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέβιντ Κάμερον, ο οποίος αναφέρθηκε στην έρευνα των νέων στοιχείων για τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφή κάνοντας λόγο για διπλή αδικία!

«Με αφορμή τα νέα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται στην Αναφορά είναι σωστό για εμένα ως πρωθυπουργός να ζητήσω συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο για όσα υπέφεραν τα τελευταία 23 χρόνια. Εκ μέρους της Κυβέρνησης αλλά και της χώρας ζητάω συγνώμη για την αδικία που παρέμεινε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο Κάμερον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr", είπε πως τα στοιχεία θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν από τον Γενικό Εισαγγελέα, Ντόμινικ Γκριβ, προκειμένου να αποφασιστεί το αν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ανώτατο δικαστήριο, το οποίο θα βγάλει και την τελική απόφαση.


Την ελπίδα του ότι η έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής του Χίλσμπορο θα ρίξει φως στα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία, εξέφρασε ο Επίσκοπος του Λίβερπουλ.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών, η Αρχή εξέτασε περισσότερες από 400,000 σελίδες προερχόμενες από 80 οργανώσεις που σχετίζονται με την τραγωδία στο Σέφιλντ στις 15 Απριλίου του 1989, και την Τετάρτη το πόρισμα αυτών των ερευνών δόθηκε στη δημοσιότητα.

Παρουσιάζοντας την Αναφορά στις οικογένειες των θυμάτων, στον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό του Λίβερπουλ, ο Επίσκοπος, Τζέιμς Τζόουνς, είπε: «Για σχεδόν μισό αιώνα οι οικογένειες των θυμάτων του 1996 και οι επιζώντες περίμεναν απαντήσεις. Ήταν μια οδύνη εμπειρία η οποία προστέθηκε στο πένθος τους. Τα στοιχεία τα οποία αναλύθηκαν από την Αρχή έδειξαν ότι η τραγωδία δεν έπρεπε να συμβεί. Υπήρξαν ξεκάθαρα επιχειρησιακά λάθη και ευθύνες και εκτός όλων αυτών μετά την τραγωδία υπήρξε συνεχής προσπάθεια έτσι ώστε το φταίξιμο να πέσει στους οπαδούς».

«Ελπίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει ο κόσμος να καθοδηγηθεί από τον τρόπο που οι οικογένειες δέχτηκαν το αποτέλεσμα των ερευνών αλλά και το πως το εισέπραξε η τοπική κοινωνία. Η Αρχή δεν κρίνει και δεν κάνει συστάσεις όμως πρόκειται για μια σοβαρή αναφορά που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη με μεγάλη προσοχή. Υπάρχουν δύο ακροατήρια. Αυτοί που θρηνούν και αυτοί που μοιράζονται την απώλειά τους. Έπειτα υπάρχει και το ευρύ κοινό. Ελπίζω η αντίδραση του κόσμου να είναι η ενδεδειγμένη. Αν η αλήθεια είναι θαμμένη τότε θα βγει στο φως και θα δείξει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε. Απλά πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη διαδικασία», δήλωσε αργότερα ο Επίσκοπος στη "Liverpool Echο"
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ