2012-09-12 18:15:04
Φωτογραφία για Ας πάει το παλιάμπελο...
από το Μαρικάκι

Μάλλον νίπτει τας χείρας της η ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα που έρχονται Σε χθεσινή της ανακοίνωση απαρίθμησε τα μέτρα με τα οποία διαφωνεί και ζητά να εξαιρεθούν από το πακέτο των 11,5 δις αντιπαρέβαλλε τα μέτρα που εκείνη ζητάει να περάσουν ως ισοδύναμα κι επειδή δεν φαίνεται να περνάει ο λόγος της βάζει κι έναν αστερίσκο για την ρήτρα ισοδυνάμων.

Που σημαίνει, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

«Τα μέτρα των 11,5 δις €, όπως τελικώς καταλήξουν, ψηφίζονται.

Για ένα τμήμα όμως από το συνολικό πακέτο μέτρων θα υπάρχει η δυνατότητα μη εφαρμογής, εφόσον πετύχουμε ισοδύναμη δημοσιονομική απόδοση από καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και εξυγίανση των δαπανών λειτουργίας /προμηθειών. Αν, δηλαδή, για το 2013, 2014 κλπ , απολογιστικά προκύπτει πλεονάζον έσοδο από τα προβλεπόμενα, αυτομάτως θα γίνεται ισοδύναμη αφαίρεση για το επόμενο έτος από το συνολικό πακέτο.


Στη ρήτρα ισοδύναμων (πακέτο μέτρων) πρέπει να ενταχθούν αυτά τα μέτρα, που θεωρούμε ότι είναι ιδιαιτέρως κοινωνικά δυσβάστακτα».

Τώρα δεν ξέρουμε αν η ΔΗΜΑΡ ειλικρινά πιστεύει ότι θα περάσει αυτή η ιστορία (ζητά μάλιστα η ρήτρα ισοδυνάμων να νομοθετηθεί ), ωστόσο φαίνεται να πιστεύει ότι εφόσον δημοσιοποίησε τη διαφωνία της κι εξέπεμψε την εικόνα ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της η ευθύνη φεύγει από πάνω της κι ας πάει και το παλιάμπελο.

Στο κάτω κάτω, υπάρχει και η κόκκινη γραμμή της παραμονής της χώρας στο ευρώ topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ