2012-09-12 19:51:04
Φωτογραφία για Παπούλιας: Προκλητική η άρνηση της Τουρκίας
Προκλητική και προσβλητική για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί με την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

Υποδεχόμενος την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή και σχολιάζοντας την παρατήρησή της ότι η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την κυπριακή Προεδρία, ο κ. Παπούλιας σχολίασε ότι «δεν είναι άρνηση, είναι μια προκλητικότητα και μια προσβολή για την ΕΕ».

«Συμφωνώ ότι έχασε μια ευκαιρία για συνεργασία, όχι με την Κύπρο, αλλά με έναν θεσμό της ΕΕ», είπε κ. Μαρκουλλή και τόνισε: «Θέλουμε μια μεταμορφωμένη Τουρκία στην Ευρώπη. Αποκαλύφθηκε στους άλλους όχι σε μας που την ξέρουμε».

Η Κύπρια υπουργός προσέθεσε ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα, αλλά σε αντίθεση με τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες δεν συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις επιταγές που θέτει η Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την κ. Μαρκουλλή για την καταπληκτική άσκηση της Προεδρίας της ΕΕ. «Χαίρομαι που δώσατε απάντηση σε εκείνους που αμφέβαλλαν ότι η Κύπρος θα μπορούσε να καταφέρει μια τέτοια Προεδρία», υπογράμμισε.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ