2012-09-12 19:47:07
Φωτογραφία για Γαλλικές δυνάμεις βοήθησαν σύρους ν' αυτομολήσουν
Η Γαλλία «ενθάρρυνε» ορισμένες επιχειρήσεις αποσκίρτησης από τη Συρία, παραδέχτηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Λοράν Φαμπιούς, καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του γαλλικού κοινοβουλίου. «Βοηθήσαμε σε ορισμένες επιχειρήσεις αποσκίρτησης, οι υπηρεσίες μας είναι ενεργές» είπε ο Φαμπιούς χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Χθες ο στρατηγός Μάναφ Τλας, ο πλέον υψηλόβαθμος στρατιωτικός που έχει εγκαταλείψει τη Συρία και το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είχε αποκαλύψει ότι στη διαφυγή του βοηθήθηκε από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Αναφερόμενος στη βοήθεια που προσφέρει η Γαλλία στη συριακή αντιπολίτευση ο Φαμπιούς επανέλαβε ότι το Παρίσι δεν δίνει όπλα στους εξεγερμένους. «Για το θέμα των όπλων, ας είμαστε ειλικρινείς: μας ζητήθηκε να δώσουμε οπλισμό για την κατάρριψη αεροσκαφών. Είπαμε ότι σεβόμαστε το (ευρωπαϊκό) εμπάργκο για τα όπλα», υπογράμμισε.

Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε συζητήσει το θέμα της Συρίας με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Χάμαντ μπεν Τζάσεμ αλ-Θάνι, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στο Παρίσι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία στη συνάντησή τους αναφέρθηκαν «στις επόμενες πρωτοβουλίες της ομάδας των φίλων του συριακού λαού ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ