2012-09-12 21:19:03
Φωτογραφία για Μία στις δύο γυναίκες έχει άπνοια στη διάρκεια του ύπνου
Η υπνική άπνοια (διακοπές της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου) φαίνεται ότι δεν ταλαιπωρεί μόνο τους άνδρες, αλλά και αρκετές γυναίκες. Σύμφωνα με πρόσφατη σουηδική έρευνα... που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Respiratory Journal, περίπου οι μισές από τις γυναίκες που εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν υπνική άπνοια.

Μεταξύ των γυναικών που είχαν υπέρταση ή παχυσαρκία – δυο επιβαρυντικοί παράγοντες για την εκδήλωση άπνοιας – τα ποσοστά ήταν ακόμη υψηλότερα. Έφταναν το 80-84% των γυναικών. Οι γυναίκες που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους ήταν 400 και σύμφωνα με τους ερευνητές τα περισσότερα περιστατικά υπνικής άπνοιας ήταν ήπια. Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ακόμη και τα ήπια περιστατικά δεν πρέπει να αγνοηθούν επειδή μπορεί να επιδεινωθούν.

Η υπνική άπνοια σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού, εμφράγματος και πρόωρου θανάτου. Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η άπνοια ήταν πιο συχνή στις γυναίκες μεγαλύτερες ηλικίας. Τα κρούσματα ανέρχονταν στο 25% στις γυναίκες ηλικίας 20-44 ετών, συγκριτικά με το 56% των γυναικών ηλικίας 45-54 και το 75% των γυναικών 55-70 ετών.

medicalnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ