2012-09-12 21:15:04
Φωτογραφία για ΠΟΣΔΕΠ: Έδειξαν κατανόηση στα αιτήματά μας Βενιζέλος - Κουβέλης
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΔΕΠ, βάσει της οποίας τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης... αναγνώρισαν ότι το μισθολόγιο των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών είναι «εντυπωσιακά» χαμηλό και δεν έχει δεχτεί καμία αύξηση από το 1997.

Τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εχθές με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ έχει αποσταλεί αίτημα για συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει ακόμα ότι Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν ότι οι όποιες περικοπές θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην σύνθεση του επιστημονικού προσωπικού στα ελληνικά ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Εν τω μεταξύ και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί φέρονται να συμφώνησαν ότι οι συνέπειες στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την έρευνα θα είναι αρνητικές, μειώνοντας τις δυνατότητες απασχόλησης νέων ερευνητών καθώς και συντήρησης και ανανέωσης των υποδομών των Ιδρυμάτων. Αντίστοιχα αρνητικές θα είναι οι συνέπειες και για άλλες εισροές κονδυλίων από το εξωτερικό μέσω ερευνητικών προγραμμάτων.

Τέλος, όπως προκύπτει από την ΠΟΣΔΕΠ, αναφορές υπήρξαν και στους συνταξιούχους πανεπιστημιακούς, με την επισήμανση ότι η οικονομική κατάσταση τους θα γίνει δραματική με τις επιπρόσθετες περικοπές στις συντάξεις στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ