2012-09-12 22:52:02
Φωτογραφία για Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας Υπ. Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ. Σούρλα
από το Γραφείο Τύπου

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιο Σούρλα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία που σχεδιάζει να αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, το πολιτικό χρήμα και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Η νομοθετική πρωτοβουλία που σχεδιάζουμε λαμβάνει υπ’ όψιν όλα τα ευρωπαϊκά δεδομένα που παρακολουθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να ενσωματώνει τις εκθέσεις των εθνικών Κοινοβουλίων, να συνθέτει τις απόψεις των κομμάτων και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας για χτύπημα του μαύρου χρήματος και εδραίωση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, μιας σύγχρονης Δημοκρατίας».


Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε: «Προβάλλει επιτακτική η εθνική ανάγκη για τη διαφάνεια της χρηματοδότησης των κομμάτων και γενικότερα του πολιτικού χρήματος, εκκρεμότητα που δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα και ρίχνει πολύ βαριά τη σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου. Μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη, το προσεχές διάστημα θα προωθήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος, ώστε να βγει η Ελλάδα το συντομότερο δυνατό από την επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα θέματα της διαφθοράς».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Sportstonoto:Αθλητικό πανόραμα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Sportstonoto:Αθλητικό πανόραμα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ