2012-09-12 23:19:04
Φωτογραφία για Επεισοδιακά εγκαίνια στο Ιπποκράτειο
Επεισοδιακά εγκαινιάστηκαν σήμερα οι ανακαινισμένες Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΑΠΘ και Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς... στην τελετή εισέβαλαν απλήρωτοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, οι οποίοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Η ανακαίνιση των δύο Μονάδων πραγματοποιήθηκε σε διάστημα επτά μηνών με δωρεά του «Ιδρύματος Σ. Νιάρχος», συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ εκ των οποίων τα 1.350.000 διατέθηκαν για την ανακατασκευή των Μονάδων και 300.000 για τον εξοπλισμό.

Οι ανακαινισμένες Μονάδες λειτουργούν πλέον με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, καλύπτουν τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου και λειτουργούν με πληρότητα 100%, επισήμανε ο διοικητής του Ιπποκράτειου, Γιώργος Χριστιανόπουλος. Πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΕΣΥ Η Μονάδα Εντατική Νοσηλείας Νεογνών του ΑΠΘ διαθέτει 44 κλίνες, εκ των οποίων οι 15 εντατικής νοσηλείας και οι υπόλοιπες ειδικής νοσηλείας , και λειτουργεί με 7 γιατρούς και 29 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ανέφερε η διευθύντρια της Μονάδας , καθηγήτρια Νεογνολογίας στο ΑΠΘ Βασιλική Δρόσου.


Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, στη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης λειτούργησε στην Παιδοχειρουργική Κλινική. Η Μονάδα αυτή, όπως επισήμανε η διευθύντριά της, Μαρία Σδούκα διαθέτει 8 κλίνες, είναι πολυδύναμη και εκτός από τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας, καλύπτει και ανάγκες παιδιών από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ