2012-09-13 01:47:03
Φωτογραφία για Στους δρόμους οι καρκινοπαθείς της Ξάνθης [video]
Στους δρόμους βγήκαν οι καρκινοπαθείς της Ξάνθης το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιώντας σιωπηρή διαμαρτυρία στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Στη διαμαρτυρία, που συγκάλεσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθη που αριθμεί 225 μέλη το 50% των οποίων πάσχει από καρκίνο, συμμετείχαν τόσο ασθενείς και συγγενείς ασθενών όσο και φίλοι του συλλόγου και μέλη αυτού, τα οποία διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς, ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι καρκινοπαθείς της περιοχής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου

«Υπάρχουν άτομα που πάνε στα Σκόπια και στη Βουλγαρία να βρουν τα φάρμακά τους. Υπάρχουν άτομα που ψάχνουν στα φαρμακεία όλης της χώρας για να βρουν τα φάρμακά τους, υπάρχουν και αυτοί που έχουν διακόψει τη θεραπεία τους επειδή δεν μπορούν να βρούνε τα φάρμακά τους και αυτό είναι άδικο» ανέφερε μιλώντας στοThrakiToday.com η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ξάνθης κα Νόπη Τσανοπούλου, για να προσθέσει πως «το πρόβλημα υπάρχει ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρίες, τους φαρμακοποιούς και το Υπουργείο. Εμείς διαμαρτυρόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας. Δεν μπορεί κάθε φορά που καθυστερούν τις πληρωμές να γίνονται αυτά τα πράγματα. Τι είναι οι καρκινοπαθείς; μπαλάκι να το πετάνε από εδώ και από εκεί;».


Τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς είναι:

1) Η έλλειψη φαρμάκων εξ αιτίας της οποίας η ζωή των ασθενών τίθεται σε άμεσο κίνδυνο και

2) Η διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από 1 Σεπτεμβρίου που οδηγεί πολλούς καρκινοπαθείς στη διακοπή της θεραπείας.

thrakitoday.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ