2012-09-13 06:06:03
Φωτογραφία για Δράσεις για την διάδοση της ποδηλατοκίνησης
Εκπαιδευτικά παιχνίδια, περιηγήσεις σε διαδρομές στην πόλη και άλλες δράσεις προβλέπονται σε πρόγραμμα για τη διάδοση της ποδηλατοκίνησης... που διοργανώνει το γραφείο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, από αύριο μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα κοινόχρηστα ποδήλατα που διαθέτει το ΑΠΘ για τις εκδηλώσεις του «Greenwave Festival» (13-16 Σεπτεμβρίου) και της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου).

Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μία ποδηλατική περιήγηση στους ποδηλατοδρόμους της πόλης, με στόχο να γνωρίσουν τις καθημερινές ανάγκες ενός ποδηλάτη.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να διατρέξουν τον ποδηλατοδρόμο, αναζητώντας σημεία που διευκολύνουν ή εμποδίζουν την κίνηση κατά μήκος της διαδρομής. Η εκκίνηση θα γίνει από το χώρο του Greenwave Festival (στο χώρο των πρώην αναψυκτηρίων απέναντι από τη ΧΑΝΘ), δίπλα στο θέατρο Κήπου.


Από αύριο μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τα ποδήλατα του ΑΠΘ για να συμμετάσχουν σε χαρτογράφηση ποδηλατικών διαδρομών και καταγραφής των χαρακτηριστικών της (χρόνος κίνησης, βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας).

Από 16 - 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει αξιολόγηση των ποδηλατικών διαδρομών (εντός και εκτός ποδηλατοδρόμου) που χρησιμοποιούνται για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη και του επιπέδου ποδηλατικής πολιτικής, τόσο από τις αρμόδιες αρχές, όσο και από τις τυπικές και άτυπες ποδηλατικές ομάδες της πόλης.

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί έρευνα ικανοποίησης ποδηλατών σε σχέση με τα υπάρχοντα μέτρα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου τα ποδήλατα του ΑΠΘ θα είναι διαθέσιμα στην Αγίας Σοφίας για δωρεάν βόλτες στην πόλη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, που αποτελεί και την κορύφωση της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ