2012-09-13 09:29:03
Φωτογραφία για Ερατώ-Μαρκουλλή: Ενδεχόμενη εξασφάλιση του δανείου από τη Ρωσία θα συμβάλει στην προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων
Ενδεχόμενη εξασφάλιση του δανείου από τη Ρωσία θα συμβάλει στην προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την κυπριακή οικονομία να ανακάμψει, επανέλαβε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ-Μαρκουλλή.

Μόνο με λιτότητα, τόνισε, και με περικοπές, δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση.Σε συνέντευξη στο πλαίσιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης, η κυρία Μαρκουλή είπε ότι η προσπάθεια για δανεισμό από τρίτη πηγή συνεχίζεται, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι το θέμα του ρωσικού δανείου θα έχει θετική κατάληξη.

Επισήμανε ότι στα διμερή δάνεια τίθενται απλώς τα επιτόκια και δεν υπάρχουν οι επώδυνοι όροι, όπως συμβαίνει με την Τρόικα.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ήταν μονόδρομος για την Κυπριακή Δημοκρατία, η κυρία Μαρκουλλή είπε ότι σε αυτό το χρονικό σημείο δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.Ανέφερε ότι πρέπει να εξευρεθεί αμέσως τρόπος για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επεξηγώντας ότι οι τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται από την ανακάλυψη υδρογονανθράκων, τίθενται σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΣΥΝ: Σταυρούλα Στεργίδου

ΡΙΚ ΚΥΠΡΟΥ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ