2012-09-13 09:30:04
Φωτογραφία για Κάθετα αρνητικοί στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο οι Βενιζέλος-Κουβέλης
Κάθετα αντίθετοι στις απολύσεις στο Δημόσιο εμφανίστηκαν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Για μας δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Υπάρχει, ούτως ή άλλως, κύμα συνταξιοδοτήσεων ...και υπάρχουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι για λόγους νομιμότητας ή για λόγους ιατρικούς δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και πρέπει να αντιμετωπισθούν με τρόπους κοινωνικής πρόνοιας. Αυτά, όμως, προβλέπονται και πρέπει να συνυπολογισθούν.

Και το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του Φώτη Κουβέλη:

Σε ό,τι αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση, εκείνο το οποίο πρέπει να συμβεί είναι:  H συνταξιοδοτική ωρίμανση, οι αξιολογήσεις και βεβαίως οι συγχωνεύσεις των Οργανισμών που πρέπει να συγχωνευθούν στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού, αλλά καμία απόλυση δεν πρέπει να υπάρξει
. Πολύ δε περισσότερο όταν οι σημειούμενες συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που υπολογίζονταν αρχικά.  Θέλω, με άλλα λόγια, να πω ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ούτως ή άλλως προκύπτει από την συνταξιοδότηση που γίνεται ήδη και που θα υπάρξει και τα επόμενα χρόνια με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έχω μια πολύ απλή απορία: Γιατί ένας υπάλληλος που συνταξιοδοτείται σώζει τη θέση εργασίας ενός υπεράριθμου υπαλλήλου; Πιστεύει κανείς ότι σε αυτή τη Δημόσια Διοίκηση θα στηθεί μηχανισμός που οι υπεράριθμοι υπάλληλοι θα καλύπτουν τα κενά αυτών που αποχωρούν;

Θα σταματήσει ο άλλος να παίζει πασιέντζα επειδή πήρε σύνταξη ο κυρ-Φώτης από δίπλα;
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ