2012-09-13 13:13:04
Φωτογραφία για Θυελλώδης η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για τα μέτρα
Πολύωρη, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Πέμπτης, και θυελλώδης ήταν η σύσκεψη βουλευτών και ευρωβουλευτών της ΝΔ τους οποίους είχαν αναλάβει να ενημερώσουν και να πείσουν για την αναγκαιότητα των νέων μέτρων οι υπουργοί κ.κ. Χατζηδάκης, Σταϊκούρας και Βρούτσης. Οι ενστάσεις και οι επιφυλάξεις που ακούστηκαν ήταν πολλές, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι υψηλοί τόνοι. Αν όμως η ένταση μέσα στην αίθουσα της σύσκεψης στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού ήταν ελεγχόμενη στο προαύλιο των γραφείων οι 100 περίπου συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ κυρίως του Ιδιωτικού τομέα δεν δίστασαν να προπηλακίσουν βουλευτές και στελέχη.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ μοίραζαν φυλλάδια στα οποία έγραφαν «Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, Δεν πάει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλο».

Η πρώτη που δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των «γαλάζιων» ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. «Τι θέλεις εσύ εδώ που ψήφισες και τα δύο μνημόνια» τις είπαν. Την πρώην υπουργό πήγε να υπερασπιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με αποτέλεσμα να δεχθεί και αυτός τα πυρά των εξαγριωμένων συνδικαλιστών.


Η ένταση κορυφώθηκε όταν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος έφτασε ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Κ. Τζαβάρας.

Η φράση «λέτε ψέματα εμείς σας ψηφίσαμε» που ακούστηκε από ψηφοφόρους της ΝΔ εξόργισε τον υπουργό, ο οποίος απάντησε και μάλιστα χρησιμοποιώντας μεταξύ των άλλων και μερικές από τις συνήθεις... ελληνικές εκφράσεις.

Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα αναγκάστηκε να βγει έξω ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιαννης και να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με τους συνδικαλιστές και τον επικεφαλής τους κ. Ν. Κουτσιούκο ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΜEGA αναφέρθηκε στα γεγονότα σημειώνοντας ότι «άλλο είναι η γνήσια αγωνία των βουλευτών κι άλλο μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε εισαγωγικά για την οποία έγινε μεγάλη κινητοποίηση με φτωχά -θα έλεγα- αποτελέσματα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου ο οποίος έριξε ευθείες βολές εναντίον του προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Νίκου Κιουτσούκη. «Να ρωτήσετε τον κ. Κιουτσούκη αν είναι ΝΔ. Θεωρώ ότι απέχει από την πολιτική της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ