2012-09-13 13:40:32
Φωτογραφία για Η ΔΑΚΕ αποκαλεί τον Βρούτση «Σοβιετικό» και «πρόθυμο υπουργό των εργοδοτών»
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τα χθεσινά επεισόδια έξω από από τα γραφεία της ΝΔ, όπου συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ επιτέθηκαν σε βουλευτές του κόμματος που προσέρχονταν για να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, και η ΔΑΚΕ ανοίγει σήμερα νέο «μέτωπο», κατά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Με μια χειμαρρώδη ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ κατηγορούν ανοικτά τον υπουργό Εργασίας ότι είναι «πρόθυμος να ξεπουλήσει τα πάντα στους εργοδότες και τους σύγχρονους κουκουλοφόρους».

Αφορμή για το νέο ξέσπασμα ήταν οι δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στη Συγγρού, στις οποίες ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν ήταν ελεύθερη αγορά, λειτουργούσε περίπου ως Σοβιέτ, και με το δεύτερο Μνημόνιο απελευθερώθηκε η αγορά.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας προσπαθώντας να μετριάσει τις ποικίλες αντιδράσεις που προέκυψαν, είπε πως εννοούσε ότι η ελληνική οικονομία είχε σοβιετικά χαρακτηριστικά και με τις νέες ρυθμίσεις που προέκυψαν από το Μνημόνιο ΙΙ, άλλαξαν καταστάσεις.


Στη σημερινή της ανακοίνωση, η ΔΑΚΕ τονίζει χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Εργασίας προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκειά του σε διαπραγματευτικό επίπεδο με την τρόικα, ανακάλυψε ότι η αγορά εργασίας λειτουργούσε ως... Σοβιέτ!!! Εύγε κε Υπουργέ!!! Άξιος αντικαταστάτης του προκατόχου σας, πρόθυμος να ξεπουλήσετε τα πάντα, στους εργοδότες και στους σύγχρονους κουκουλοφόρους!!!».

Και συνεχίζει: «Σε όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι έχουν 8ωρο, 5νθήμερο και το κράτος προστατεύει τους αδύναμους από τους δυνατούς, εκτός από τα τριτοκοσμικά καθεστώτα. Από πότε το κράτος είναι προστάτης των εργοδοτών και δυνάστης των εργαζομένων; Από πότε η άποψή σας να εργαζόμαστε για ένα πιάτο ρύζι 24 ώρες το 24ωρο, όπως οι Ινδοί και οι Κινέζοι, χωρίς δικαιώματα, εξυπηρετώντας τους εργοδότες, είναι φιλελεύθερη;».

Με αιχμηρό και έντονο ύφος οι συνδικαλιστές «προτείνουν» στον υπουργό να «μετονομάσει το υπουργείο Εργασίας σε... υπουργείο Εργοδοσίας και το εργατικό δίκαιο σε... εργοδοτικό δίκαιο».

«Oι απόψεις του Σοβιέτ ωχριούν μπροστά στις απόψεις τις οποίες εκφράσατε, οι οποίες είναι νεοφιλελεύθερες και ικανοποιούν τις ορέξεις των λίγων και ισχυρών!!!», προσθέτουν.

Η ανακοίνωση καταλήγει με μια ειρωνική «ευχή» για τον υπουργό. «Άντε και πρόεδρος του... ΣΕΒ».
(newpost.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ