2012-09-13 14:17:43
Φωτογραφία για Χέιγκ: «Καταδικασμένο» το καθεστώς Άσαντ
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα ότι το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ είναι «καταδικασμένο» σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ιρακινό ομόλογό του Χοσιάρ Ζεμπάρι στη Βαγδάτη.

"Θεωρούμε ότι το καθεστώς Ασαντ είναι καταδικασμένο, δεν μπορεί να επιβιώσει. Έχουν διαπραχθεί τόσα εγκλήματα που το καθεστώς δεν θα επιβιώσει», δήλωσε ο Χέιγκ κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Ιράκ.

O Χέιγκ πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον ομόλογό του για την ανάγκη μιας «μετάβασης προς μια πιο δημοκρατική Συρία και με περισσότερη σταθερότητα». Είναι το μόνο μέσο για να αποτραπεί ένας εμφύλιος πόλεμος που παρατείνεται, η κατάρρευση του συριακού κράτους, μια ακόμη μεγαλύτερη συρροή προσφύγων και περισσότερες ανθρώπινες απώλειες».

Διαβάστε περισσότερα "Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση για να επαναφέρει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία», υπογράμμισε ακόμη.

Η Βρετανία επανέλαβε ότι αντιτίθεται σε μια ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 27.000 ανθρώπων από το Μάρτιο του 2011.

Πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ