2012-09-13 17:51:03
Φωτογραφία για Αιτήσεις για αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες από το διάταγμα του Υμηττού
Αιτήσεις προς τη κεντρική διοίκηση για την καταβολή αποζημίωσης, αναφορικά με το μείζον κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί τις περιοχές πέριξ του Υμηττού, οι οποίες πλήττονται από το λεγόμενο διάταγμα για τις ζώνες προστασίας του Υμηττού, καταθέτει η δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί τους δήμους αλλά και χιλιάδες ιδιώτες των εν λόγω περιοχών. Όπως μάλιστα, ενημερώνει την “πυξίδα news” ο κ. Απ. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος της εταιρίας, σε περίπτωση μη ικανοποίησης του εν λόγω αιτήματος, θα γίνει κατάθεση αίτησης ακυρώσεως κατά της αρνήσεως της Διοίκησης και τέλος, εφόσον απαιτηθεί, θα γίνει και προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο). “Πρωταρχικός στόχος των υπόψη νομικών ενεργειών είναι να αναγνωρισθεί ο παράνομος χαρακτήρας των επίμαχων δεσμεύσεων των ιδιοκτησιών και, συνακόλουθα, να επιτευχθεί η αποδέσμευσή τους”, σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος και αυτό αφορά πρωτίστως τους ιδιοκτήτες, που πλήττονται άμεσα από το διάταγμα: “Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες που δεν συμμετείχαν έως τώρα στις νομικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μπορούν να συμμετέχουν στις εν λόγω νομικές κινήσεις
. Για τον λόγο αυτό μπορούν να αποστείλουν στη δικηγορική εταιρεία (τηλ. 210-7222007 και fax: 210-7222182), το συντομότερο δυνατόν, τα εξής στοιχεία: α) Βεβαίωση από τον οικείο Δήμο ή την Πολεοδομία για τη Ζώνη (Α΄ ή Β΄ ή Γ΄) στην οποία ανήκει το ακίνητο, β) τίτλους ιδιοκτησίας, γ) τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου, δ) δήλωση στο κτηματολόγιο, ε) φωτοτυπία της ταυτότητας των ιδιοκτητών.

Σημειώνεται ότι η δικηγορική εταιρεία «Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και Συνεργάτες», έχει ήδη ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σειρά αιτήσεων ακυρώσεως εκ μέρους ιδιοκτητών εκτάσεων που έχουν περιληφθεί σε Ζώνη Προστασίας με το από Ιουνίου 2011 προεδρικό διάταγμα, κατά το μέρος του που αφορά στις ιδιοκτησίες τους. Η προθεσμία για την άσκηση εκ μέρους των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών αιτήσεως ακυρώσεως έχει παρέλθει.

Όπως είναι γνωστό, με το από 14.06.2011 προεδρικό διάταγμα «Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή – Ιλισσίων» (ΦΕΚ τ. Δ΄ αριθμ. 187/16.06.2011) επιβλήθηκε, στην ουσία, απόλυτη δέσμευση των ακινήτων που περιλαμβάνονται στις Ζώνες Α΄, Β΄ και Γ΄.

pixidanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ