2012-09-14 08:27:41
Φωτογραφία για ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ (VIDEO)
Οι απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο και πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται ότι βγαίνουν από το κάδρο των διαπραγματεύσεων, καθώς προσέκρουσαν σε πολίτικο φράγμα.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν στην κυβέρνηση, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, διαμήνυσαν ότι τα δύο θέματα αποτελούν κοινή κόκκινη γραμμή, ενώ πιθανό είναι οι τρεις άνδρες να έχουν και νέα συνάντηση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετές γκρίζες περιοχές στο πακέτο των 11,6 δις που θα συζητηθούν μετά το σημερινό Eurogroup της Λευκωσίας.

Πάντως, τα ένθερμα μηνύματα στήριξης από Παρίσι και Ρώμη κάνουν την Αθήνα να αισιοδοξεί ότι θα εκταμιευθεί απρόσκοπτα η επόμενη δόση και θα δοθεί επιπλέον χρόνος στην χώρα για την ανάταξη της οικονομίας. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί επισκέφτηκε την Πέμπτη την Αθήνα και είχε επαφές τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κυρίους Στουρνάρα και Χατζηδάκη. Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.


 

 «Η Γαλλία αγωνίζεται να μη θιγεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης. Αυτό είναι το μήνυμα που έφερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο "φίλο" υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον αρμόδιο για τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπουργό Κωστή Χατζηδάκη», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις του με τους Έλληνες αξιωματούχους. Υπάρχει μία λέξη που είναι κοινή στα στόματα όλων μας, η λέξη «αποφασιστικότητα», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί, μία λέξη που επανέλαβε πολλές φορές στην ολιγόλεπτη συνέντευξή του.

 Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση» να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ευχήθηκε «αυτή η βούληση να μετατραπεί σε πράξεις, ώστε σύντομα να έχουμε μια συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα που θα επικυρωθεί από το Eurogroup και στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο». «Η αίσθησή μας είναι ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.
  
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ