2012-09-14 11:17:06
Φωτογραφία για Ένα υπνωτικό χάπι ξυπνά ανθρώπους από κώμα!
Άφωνους άφησε τους επιστήμονες η περίπτωση ενός Νοτιοαφρικανού ο οποίος συνήλθε από κώμα μετά από λήψη χαπιού που συνήθως χορηγείται για την καταπολέμηση της αϋπνίας!

Όπως αναφέρει η Huffinghton Post, πριν από 7 χρόνια, ο 24χρονος τότε Ayanda Nqinana είχε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα που τον άφησε σε κωματώδη κατάσταση, η οποία μάλιστα κρίθηκε ως μη αναστρέψιμη από τους θεράποντες ιατρούς.

Ωστόσο, η σύζυγός του Nomfundo, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι ο άντρας της δεν θα ξαναξυπνούσε κι έτι άρχισε να κάνει διάφορες έρευνες. Ανακάλυψε λοιπόν ότι το εν λόγω φάρμακο είχε ξυπνήσει πολλούς ασθενείς από κώμα, σε διάφορα σημεία του πλαήτη.

Παρά το δισταγμό των γιατρών, η Nomfundo επέμεινε να χορηγηθεί το φάρμακο στο σύζυγό της.

Μία εβδομάδα αργότερα, ο 31χρονος πλέον Ayanda ξύπνησε και μπορούσε να αναγνωρίσει τα μέλη της οικογένειάς του και να εκφράζεται κανονικά!


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ιατρικό "θαύμα" οφείλεται στο ...ενεργό συστατικό zolpidem, του οποίου οι ιδιότητες ανακαλύφτηκαν το 1994, όταν χορηγήθηκε σε έναν ασθενή με κώμα για να ηρεμήσει από τους βίαιους σπασμούς του. Σε λιγότερο από μισή ώρα, ο 24χρονος Louis Vijoen είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδράσεις του Stilnox παραμένουν χρονικά περιορισμένες καθώς οι ασθενείς πρέπει να παίρνουν περίπου κάθε δύο ώρες μία νέα δόση. Οι ειδικοί προσθέτουν ότι τα φάρμακα με βάση την ουσία zolpidem μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές παρενέργειες και είναι επιτακτική ανάγκη να συνταγογραφηθούν από έναν επαγγελματία της υγείας.

Η ιατρική κοινότητα, πάντως, παραμένει ακόμα έκπληκτη από τα αποτελέσματα του φαρμάκου. Ο γιατρός Ralf Clauss, ο οποίος εξέτασε τον εγκέφαλο του Louis Vijoen, χαρακτήρισε ως "απίστευτες" τις επιδράσεις του Stilnox.
radar
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ