2012-09-15 11:44:03
Φωτογραφία για Διαγωνισμός για να διευρυνθεί ο κατάλογος των εταιριών για τα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ
Σε νέα συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει ο οργανισμός με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, ώστε να προσέλθουν κι άλλες εταιρίες και να εξασφαλιστεί καλύτερη τιμή... στο κόστος των κλήσεων προς όφελος των ασφαλισμένων.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο κ. Σαλμάς στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλου. Ο συμπληρωματικός διαγωνισμός θα γίνει παρ'Α ότι οι πέντε εταιρίες που παρέχουν την υπηρεσία έχουν ήδη αποδεχθεί να δώσουν έκπτωση και η κλήση πλέον από σταθερά κοστίζει κάτω από ένα ευρώ. Κάλεσε μάλιστα τις εταιρίες να ρίξουν κι άλλο τις τιμές: «Όποιες εταιρίες μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού με λιγότερο κόστος, να το κάνουν».

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι εφεξής τα τηλεφωνικά ραντεβού διά φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων θα εκτελούνται από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πολυϊατρείων του ΙΚΑ και όχι από ιδιωτική εταιρία.


Πάντως, ο κ. Μαρκόπουλος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την πρακτική των εταιριών, κάνοντας λόγο για «κερδοσκόπους και κύκλωμα τηλεφωνικών εταιριών», ενώ αναρωτήθηκε «πόσοι νταβατζήδες μπορεί να χωράνε στο υπουργείο Υγείας;». Κάλεσε, μάλιστα, την ηγεσία του υπουργείου να ξανακάνει τον σχετικό διαγωνισμό.

Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με χθεσινή ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τις νέες χρεώσεις των τηλεφωνικών γραμμών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, όπως αυτές προέκυψαν μετά την πρόσφατη μείωση, ειδικά στις κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο. Συγκεκριμένα:

• Αριθμός 14554 της BPO HELLAS-VODAFONE

0,98€/κλήση (από σταθερό και κινητό Vodafone), 1,65€/κλήση (από άλλα κινητά)

• Αριθμός 14784 του OTE AE- E-VALUE AE

0,98€/κλήση (από σταθερό και κινητό Cosmote), 1,18€/λεπτό (από άλλα κινητά)

• Αριθμός 14884 της CALL CENTER HELLAS

0,95€/κλήση (από σταθερό), 1,18€/ λεπτό (από κινητό)

• Αριθμός 14900 της NEWSPHONE HELLAS 0,99€/κλήση (από σταθερό) 1,18€/λεπτό (από κινητό).

Οι τιμές, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ, προέρχονται από επίσημες επικοινωνίες των παρόχων εταιριών της 12-9-2012.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ