2012-09-17 19:30:07
Φωτογραφία για Να επιταχυνθούν οι συζητήσεις για την ονομασία των Σκοπίων ζητά ο Φούλε
Να κοιτάξει μπροστά για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, συμβούλεψε σήμερα ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε. Στέφαν Φούλε, την κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του ενταξιακού διαλόγου της χώρας με την Ε.Ε., ανοίγει ζήτημα σχέσεων καλής γειτονίας για τα Σκόπια.

«Θα ήθελα η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να αποτελέσει τη μαγική λύση που όλοι περίμεναν, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Η απόφαση αυτή αναφέρεται στο παρελθόν και αποτελεί μία αξιολόγηση για γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν. Εμείς μιλάμε για το μέλλον. Πρέπει να μιλήσουμε για τις προσπάθειες και από τις δύο πλευρές να επιλύσουν το ζήτημα», ξεκαθάρισε ο κ.Φούλε, μιλώντας, σήμερα, στη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού οργάνου της ΠΓΔΜ «Εθνικό Συμβούλιο για την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση».

Στη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ο Επίτροπος θα συζητήσει και για τις επιστολές του κ.Γκρούεφσκι προς τον Έλληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά, όπως και για τις προτάσεις των Σκοπίων σχετικά με την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα.


Επιπλέον , ο κ. Φούλε -ο οποίος βρίσκεται σήμερα στα Σκόπια για τον τρίτο γύρο του ενταξιακού διαλόγου υψηλού επιπέδου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΠΓΔΜ ανήγγειλε ότι για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, θα ανοίξει το ζήτημα των σχέσεων καλής γειτονίας και των διμερών σχέσεων της ΠΓΔΜ με τις γειτονικές της χώρες, παρά το γεγονός, όπως σημείωσε, ότι το ζήτημα αυτό δεν περιλαμβάνεται στις θεματικές ενότητες ενταξιακού διαλόγου....--> -->
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ