2012-09-19 07:27:03
Φωτογραφία για Οι καταστροφικές στιγμές για τη δίαιτα
Καθημερινά έχεις να πάρεις πολλές σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το φαγητό: τι θα φας, πόσο θα φας, πότε θα φας. Μπορεί να μην το θεωρείς κάτι τόσο καίριο αλλά στο πέρασμα του χρόνου οι επιλογές σου αυτές μπορούν να επηρεάσουν το σώμα και το βάρος σου.

Ειδικά την κρίσιμη εκείνη ώρα που λες «θα τηρήσω τη δίαιτα», κάποιες φάσεις μπορούν να καταστρέψουν το εγχείρημά σου. Δείτε ποιες στιγμές είναι ιδιαίτερα εύκολο να καταστρέψετε τη δίαιτά σας...

Η καταστροφική στιγμή: Ξυπνάς και ο γαλλικός καφές μοσχομυρίζει

Και παρέα με το καφεδάκι που μοσχοβολάει, σου ανοίγει και η όρεξη για ένα μάφιν, για ένα κουλουράκι παραπάνω ενώ και η ενέργεια που νομίζεις πως παίρνεις, δεν έχει διάρκεια.

Αντίθετα με τον καφέ που σε ξυπνά, το να απολαύσεις ένα άλλο ρόφημα το πρωί, θα διασφαλίσει τη δίαιτά σου αλλά και τις ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά.

Για παράδειγμα ένα φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας που περιέχει μόνο 110 θερμίδες, σου εξασφαλίζει το 10% των καθημερινών αναγκών σου σε ασβέστιο ενώ ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκάλι, εξασφαλίζει το 15% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σου σε φυλλικό οξύ.


Μάλιστα, σε αντίθεση με τον καφέ, οι δύο εναλλακτικές που προτείνονται περιέχουν απλούς υδατάνθρακες, την μεγαλύτερη πηγή ενέργειας του σώματός σου.

Εννοείται, πως για να τα βγάλεις πέρα σε μια απαιτητική ημέρα, το πρωινό σου πρέπει να μην είναι ένα απλό ρόφημα! Συνδύασε το χυμό με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και ένα φρούτο!

Η καταστροφική στιγμή: Επιστρέφεις από το γυμναστήριο

Επιστρέφεις με τα πόδια και περνάς μπροστά από το μικρό φούρνο με τα λαχταριστά κρουασάν με σοκολάτα και λες, «αφού ίδρωσα, μπορώ να έχω μια γλυκιά ανταμοιβή».

Δεν φταις εσύ για την πείνα που νιώθεις. Σίγουρα, οι προπονημένοι αλλά και πονεμένοι σου μυς χρειάζονται ένα σνακ που να τους βοηθήσει να επουλώσουν τις πληγές τους. Η πρωτεΐνη είναι αυτή που θα παράγει τα απαραίτητα αμινοξέα για να βοηθηθούν οι μυς του σώματός σου ενώ οι υδατάνθρακες θα συνδράμουν την αντικατάσταση των επιπέδων του γλυκογόνου.

Για να μην παραδοθείς άνευ όρων στα γλυκά κρουασάν, έχε μαζί σου ένα smoothie με φρούτα και γιαούρτι χωρίς λιπαρά με πάγο. Χτύπησέ τα στο μπλέντερ και θα νιώσεις χορτάτη.

Η καταστροφική στιγμή: Η αγαπημένη σου σειρά κάνει διάλειμμα για διαφημίσεις

Και η φωνή μέσα σου σε καλεί να ανοίξεις το ψυγείο και να φας ό,τι βρεις. Αν πραγματικά δεν πεινάς αλλά κινδυνεύεις να φας από βαρεμάρα μέχρι να ξεκινήσει πάλι το σίριαλ, σου έχουμε λύση.

Αντί να το ρίξεις στο φαγητό, έχε έτοιμο το μανό και στα διαλείμματα του σίριαλ, κάνε μανικιούρ- πεντικιούρ. Αν ούτε και αυτή η τακτική βοηθά, έχε έτοιμα κομμένα στο ψυγείο, καρότα και αγγουράκια και μια χούφτα αμύγδαλα για να δαμάσεις την πείνα σου και να μην προτιμήσεις το ποπ κορν που παραμονεύει στο ντουλάπι.

Η καταστροφική στιγμή: Μπαίνεις στο μάρκετ και θέλεις να βάλεις τα πάντα στο καλάθι σου

Εννοείται πως περνώντας από τους διαδρόμους με τις σοκολάτες, τα πατατάκια, τα αναψυκτικά, θα μπεις στον πειρασμό και όλο και κάτι θα τσιμπήσεις. Την αλήθεια να την πούμε: γνωρίζεις πολύ καλά ποιες είναι οι κόκκινες ζώνες στο σούπερ μάρκετ.

Αν δεν θέλεις να τις αποφύγεις, κάνε λίστα, μπες στο μάρκετ φροντίζοντας να την ακολουθήσεις πιστά και βγες νικήτρια. Αν πας με τη διάθεση να ψωνίσεις κάτι ή να «σκοτώσεις» το χρόνο σου, είναι σίγουρο ότι θα βλάψεις την δίαιτά σου.

Τέλος, αν πρέπει να κάνεις την ατασθαλία, απόφυγε τα έτοιμα γεύματα. Σου γυάλισε η πίτσα; Όχι, μην πάρεις την έτοιμη. Εξοπλίσου με τα απαραίτητα και φτάξ' τη μόνη σου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ