2012-09-19 23:39:06
Φωτογραφία για Πρωτόκολλο συνεργασίας υπουργείων Άμυνας και Παιδείας
Πρωτόκολλο συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος υπέγραψαν την Τετάρτη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Υπουργοί, Εθνικής Άμυνας κ Πάνος Παναγιωτόπουλος και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Το πρωτόκολλο προβλέπει τη στενή συνεργασία των δύο υπουργείων, μεταξύ των άλλων, στους τομείς, πολιτισμού, εκπαίδευσης, παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας , όπως επισκέψεις μαθητών σε μουσεία των Ενόπλων Δυνάμεων και σίτιση εκπαιδευτικών σε στρατιωτικές λέσχες, όπου δεν υπάρχουν φοιτητικές.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Εμείς θέλουμε αυτή η συνεργασία να επεκταθεί σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών η δυνατότητα, με την κατάρτιση συγκεκριμένου προγράμματος διαλέξεων από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε θέματα που αφορούν την ιστορία και τους αγώνες του Έθνους μας.

Τη δυνατότητα επισκέψεων μαθητών σε μουσεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και κάθε είδους δραστηριότητα που θα βοηθά στο να έρθουν πιο κοντά οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ιστορία των αγώνων του Ελληνικού Λαού και της πατρίδας μας.


Σε αυτά τα πλαίσια, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού, του κυρίου Αρβανιτόπουλου, εγκρίναμε και μία πάρα πολύ χρήσιμη πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και συμφωνήσαμε σε αυτό, δηλαδή να μπορούν σε αυτούς τους δύσκολους, από πλευράς οικονομικών της οικογένειας και του καθενός και της κάθε μιας, καιρούς σε απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, στην Περιφέρεια, εκεί που δε υπάρχουν φοιτητικές εστίες, να μπορούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση στις παροχές σίτισης, για παράδειγμα, των λεσχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση τις κείμενες διατάξεις και με βάση βεβαίως πάντοτε τις υφιστάμενες δυνατότητες.

Από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε:

«Είναι πράγματι μια δύσκολη περίοδος, το γνωρίζουμε όλοι. Διερχόμεθα μια περίοδο μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, που όμως όλοι πιστεύουμε ότι αγγίζει το τέλος, φτάνει στο τέλος. Και σιγά-σιγά αρχίζει να φαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ.

Είναι όμως εντολή του Πρωθυπουργού πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι οι υπουργοί για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να βοηθήσουμε την πατρίδα να βγει από την κρίση να οδηγηθούμε, να υλοποιήσουμε συνέργιες, οι οποίες έχουν ως στόχο την αρωγή σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα. Σε Έλληνες πολίτες που πλήττονται από αυτή την κρίση.

Με τις πολιτικές αυτές έχουμε ως στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και την αρωγή προς τους πολίτες, ούτως ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά από πολιτικές τις οποίες εδώ και καιρό συζητούμε έρχονται σήμερα να αποκρυσταλλωθούν σε ένα Πρωτόκολλο. Αφορούν σε μια σειρά από θέματα τα οποία έθιξε ο κος Παναγιωτόπουλος. Δηλαδή την ελεύθερη πρόσβαση από την πλευρά μας στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, κάτι το οποίο νομίζω ότι υπήρξε πάγιο αίτημα πολλών κοινωνικών ομάδων και το οποίο σήμερα ικανοποιούμε.

Τη δυνατότητα οι Ολυμπιονίκες μας οι οποίοι αποτελούν κοινωνικά πρότυπα, να μπορούν να δίνουν διαλέξεις στους νέους ανθρώπους εμπνέοντάς τους αυτές τις δύσκολες ώρες με τα ιδεώδη του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού, του Εθελοντισμού».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Θανάσης Κυριαζής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, καθώς και οι διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες: η Υποπλοίαρχος Ειρήνη Αϊνδηλή, η Σμηναγός Χρυσοπηγή Δεβετζή, η Σμηναγός Νίκη Μπακογιάννη, ο Σμηναγός Δημοσθένης Ταμπάκος, η Υπολοχαγός Σοφία Μπεκατώρου, η Υποσμηναγός Κατερίνα Βόγγολη, ο Ανθυπολοχαγός Νικόλαος Ξυλούρης, η Ανθυπολοχαγός Καλλιόπη Ουζούνη και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υποσμηναγός Βούλα Τσιαμήτα, oι οποίοι θα λάβουν μέρος σε δράσεις που προβλέπονται από το πρωτόκολλο συνεργασίας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ